Mateusztw8 Posted August 26, 2019 Report Share Posted August 26, 2019 Jaka guma najlepsza na szczupaka 50-70 cm? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post sady Posted August 26, 2019 Popular Post Report Share Posted August 26, 2019 Myślę, że Durex.. To jedno, drugie to to, że sam jestem nowicjuszem i posiadłem umiejętność szukania, czytania i analizowania postów, które są już poruszone/napisane. Poczytaj, pooglądaj na YouTubie. Nie spijaj śmietanki, bo życie takie nie jest. Nie przynoś wstydu nowicjuszom, bo wydawać się będzie, że chcą mieć wszystko "na gotowo". Połamania 8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexspin Posted August 27, 2019 Report Share Posted August 27, 2019 8 godzin temu, Mateusztw8 napisał: Jaka guma najlepsza na szczupaka 50-70 cm? Od majtek... 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wartburg Posted August 29, 2019 Report Share Posted August 29, 2019 Najdroższa i koniecznie pretensje do sprzedawcy że sama nie lata tam gdzie trzeba PS po prawie 40 latach koczowania po nadwiślańskich krzakach doszedłem do wniosku że się nie znam na rybach 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ozet Posted August 29, 2019 Report Share Posted August 29, 2019 9 minut temu, Wartburg napisał: PS po prawie 40 latach koczowania po nadwiślańskich krzakach doszedłem do wniosku że się nie znam na rybach Wartburgu, ja do takiej konkluzji dochodzę co najmniej 6 razy na 10 wędkowań. 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Docio Posted August 29, 2019 Report Share Posted August 29, 2019 10 minut temu, Wartburg napisał: PS po prawie 40 latach koczowania po nadwiślańskich krzakach doszedłem do wniosku że się nie znam na rybach A ktoś w ogóle się zna? My próbujemy je tylko przechytrzyć a te najstarsze niemal za każdym razem udowadniają nam, że nadal udaje im się nas nabierać i co raz zerwie zbyt cienką żyłkę, połamie zbyt delikatne wędzisko, jak nie patrzymy to kilkoma sprytnymi szarpnięciami wyrywa gruntówkę z podpórki i kradnie je, tylko raz można zapomnieć podpórki a z prowizorycznej nie wiadomo kiedy wędzisko jest ściągane i kradzione. A tych wszystkich chuligańskich wybryków nawet na policję nie można zgłosić. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
GLONU Posted April 9, 2020 Report Share Posted April 9, 2020 W dniu 26.08.2019 o 23:10, sady napisał: Poczytaj, pooglądaj na YouTubie. Nie spijaj śmietanki, bo życie takie nie jest. Nie przynoś wstydu nowicjuszom, bo wydawać się będzie, że chcą mieć wszystko "na gotowo". Połamania W dniu 29.08.2019 o 18:52, Docio napisał: A ktoś w ogóle się zna? My próbujemy je tylko przechytrzyć a te najstarsze niemal za każdym razem udowadniają nam, że nadal udaje im się nas nabierać i co raz zerwie zbyt cienką żyłkę, połamie zbyt delikatne wędzisko ps1.no i konkretna odpowiedź forumowych wyjadaczy ps2.no i to jest właśnie to spodziewaj się niespodziewanego hehehe Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexspin Posted April 13, 2020 Report Share Posted April 13, 2020 W dniu 10.04.2020 o 00:44, GLONU napisał: ps1.no i konkretna odpowiedź forumowych wyjadaczy ps2.no i to jest właśnie to spodziewaj się niespodziewanego hehehe Jeśli Ci nie odpowiada, wyrejestruj się... Link to comment Share on other sites More sharing options...
GLONU Posted April 22, 2020 Report Share Posted April 22, 2020 W dniu 13.04.2020 o 06:59, Alexspin napisał: Jeśli Ci nie odpowiada, wyrejestruj się... polecam napar z meliski i świeże powietrze ... niedotlenienie może powodować poddenerwowanie i nadwrażliwość Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexspin Posted April 23, 2020 Report Share Posted April 23, 2020 Zalecam wizytę u psychoanalityka, a jeśli nie pomoże, to u psychiatry... Link to comment Share on other sites More sharing options...
GLONU Posted April 29, 2020 Report Share Posted April 29, 2020 W dniu 23.04.2020 o 07:01, Alexspin napisał: Zalecam wizytę u psychoanalityka, a jeśli nie pomoże, to u psychiatry... jak będziesz u swojego to zapytaj o wolne terminy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wędkarz1031 Posted March 27, 2021 Report Share Posted March 27, 2021 Tak naprawdę to każda guma jest dobra ja bym wybrał Savage Gear Cannibal 10 cm lub 12,5 cm Westin Shad Teez dobrze się sprawują i też nie zawodne releaxy. Myślę że pomogłem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baburka Posted March 27, 2021 Report Share Posted March 27, 2021 Czytam tak o tych przynętach i niech mi niektórzy wybaczą ale naprawdę nie rozumiem osób pytających onajlepszą gumę, najlepszą blaszkę itp.Za młodych lat bawiłem się w spiningowanie, co prawda w większości na żywca i trupa, ale wiosną dość często był to jakaś blaszka czy gumka. Był taki super odcinek Narwi, gdzie na długości 500-600 m prostego brzegu.(0,5 -2,0 m)w maju -czerwcu złowienie 5-6 zębatych było normą. Przez ile lat pamiętam, nie miało żadnego znaczenia czy była to blaszka wykonana z łyżki (tak, takie też się robiło), czy wypasiona ze sklepu. Czy była to guma biała (to był chyba początek ich stosowania i kupowania od kolegów mających tatuśków na zachodzie) czy kolorowa. Nie było to istotne, bo zębaty szalał wygłodniały po miłośnych tarciach. W póżniejszych miesiącach na tym samym odcinku rzeki złowienie szczupaka na sztuczną przynętę graniczyło z cudem. Na trupka i żywca jak najbardziej... Czy naprawdę ktoś uważa tak szczerze, od serca, że w tym okresie niedosytu, zębatemu sprawia jakąś różnice czy w pobliżu błysnęło coś białego o wielkości 3,5 cm, czy coś bardziej kolorowego o wielkości 7 cm? Ma podrażnić jego linię boczną, jego zmysły i sprowokować do ataku. A czy do takiego ataku sprowokowany zostanie gumką białą z najbardziej okrzyczanej firmy, czy gumą nadajacą się do używania tylko kilka razy, to zębaty ma to w głębokim poważaniu Nie przesadzajmy więc, nie ma reguły i jedynego sposobu. Trzeba próbować, bo dziś w okolicach Pipidówki nad rzeką Cudną brania były akurat na gumę CX-38. Nakupił wię wędkarzyna ile miał kasy. a ten skubany na jutro nawet nie spojrzał, bo akurat podoba mu się gumka XC-77... Wredne bydle i tyle 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
wędkarstwo z pasją Posted March 31, 2021 Report Share Posted March 31, 2021 W zeszłym sezonie dużo szczupaków wpadło mi na Robinson Goffer. To guma o długości 8 cm. Z charakterystycznymi wcięciami na brzuchu które mają na celu wywołać dodatkową falę hydroakustyczną. Pięknie pracują pod małym obciążeniem i w opadzie. Przyłowami były ładne okonie.Robinson Goffer Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexspin Posted April 1, 2021 Report Share Posted April 1, 2021 Ja napiszę przekornie - od 1-maja, jak zwykle zaczynam "szczupaczenie" o Algi 2. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts