mopsik Napisano 30 Czerwca 2021 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2021 Jesteś pewien że to ukleja ? Zbyt mało dokładne zdjęcie ale nie wyglada mi ta rybka na uklejkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikolaj łódzki Napisano 24 Sierpnia 2021 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2021 W dniu 30.06.2021 o 19:00, mopsik napisał: Jesteś pewien że to ukleja ? Zbyt mało dokładne zdjęcie ale nie wyglada mi ta rybka na uklejkę. Raczej tak pyszczek zadarty ku górze i łuski łatwo jej odchodziły. Tak wiem minęły zaledwie dwa miesiące od tego pytania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojciechP Napisano 30 Sierpnia 2021 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2021 Dzisiejszy wypad nad staw z batem, 2 godziny wędkowania- dużo radości i zabawy. W siatce same karasie, prócz karasi brały wzdręgi. Wszystkie rybki wypuszczone na wolność. Przynęta- dendrobena 3 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wartburg Napisano 17 Września 2021 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2021 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Docio Napisano 17 Września 2021 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2021 Od razu widać "starą szkołę". Nie dość, że sam zamaskowany to jeszcze wędzisko zamaskował. Ale przystaweczka zacna, aż coś w środku świdruje aby nad wodę wyskoczyć. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mopsik Napisano 17 Września 2021 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2021 a ja myślałem że kolega siedzi tam z dobry miesiąc nie przerzucając zestawu i bluszcz zarósł mu kij 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wartburg Napisano 17 Września 2021 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2021 Ze 30 lat temu zaliczyłem lepszy obrazek. Stał duży trupek wiec do nie ruszałem i mi krzyżowiec namotał siate między szczytówką a żyłką do kompletu na kiju usiadł ziomorodek. Pięknie to wyglądało w blasku wschodzącego słońca..... 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wind Napisano 26 Września 2021 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2021 Wreszcie połowiłem jak dawno . W sobotę wybrałem się na kanał Piaskowy, który wstyd przyznać, trochę przez ostatnie sezony nieco odpuściłem. Rybki brały bite cztery godziny, a pewnie łowiłbym dalej. Okazów nie było chociaż kilka ładnych płotek trafiłem Tak dobrze z batem nie bawiłem się dawno. 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wind Napisano 25 Października 2021 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2021 W ostatnią sobotę wybraliśmy się nad Szkarpawę do Drewnicy. Połowiliśmy drobnicy, ja na bata a Paweł na feder. Największa płotka. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mopsik Napisano 28 Października 2021 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2021 (edytowane) Hej. Ja dzień później byłem na Piaskowym.Kilkanaście płotek,kilka leszczyków w tym jeden spory.Za późno zorientowalem się ,że ryba jest tylko u samej burty.Metr dalej brak brań.Nęcenie tylko malutkimi kulkami rozpadającymi się w toni z uwagi na roślinność denną.Jeszcze nie zgniła i kule po prostu w niej ginęły.Pogoda była super. Edytowane 28 Października 2021 przez mopsik 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. mopsik Napisano 3 Listopada 2021 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2021 Zapodam krótkie info znad wody bo rybka jeszcze śmiało bierze a siedziałem do godz 12 tej sam jak palec .Niedziela,pogoda bardzo przyjemna ,czasami tylko pojawiał się wiaterek.Kanał Piaskowy bo był szybciej po drodze niż Śledziowy .Rybka u samego brzegu.Pojawiała się płotka i leszczyk.Rybki połowione,kawka nad wodą wypita...al taka kawka z kuchenki nie z termosu .Rybki nie męczone,starannie wypuszczone i z uśmiechem odpłynęły. 6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wind Napisano 7 Listopada 2021 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2021 Tuga w Żelichowie, zimno, mokro, wietrznie ale nas to nie rusza. Jak to na Tudze, brały płotki. 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mopsik Napisano 8 Listopada 2021 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2021 Potwierdzam...wczoraj było prawdziwe Extreeeeem dla spławikowców.Zajechałem nad Piaskowy i uciekłem.Szkoda połamania wędki.Pojechałem na Śledziowy bliżej śluzy - to samo.Zostałbym nad Martwą Wisłą ale zapomniałem kołowrotków do feedera .Pomysł - sprawdzę Śledziowy ale tam dalej bliżej Szerżawy.Krótki przejazd i znalezione.Lekko w plecy wiało.Kilka kulek zanęty i lecimy u samego brzegu. Na białego - nic.Na kuku - nic.Na pinkę - usłyszałem lekkie mlaskanie rybek i dopiero pomarańczową pinkę mocniej atakowały.Jak założyłem czerwoną pinkę to natychmiast wisiał okoń Wyłowiłem niemal wszystkie pomarańczowe i ok 13 do domku.Z kulinariów : ważne ,że kawka wypita nad wodą tym razem z jabłecznikiem na zagrychę a na śniadanie bigosik ,oczywiście gorący z kuchenki .Rybki pływają dalej. PS.Na kanale nie widziałem spławikowców ,tylko kilku ze spinem. 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mopsik Napisano 11 Listopada 2021 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2021 (edytowane) Dzisiejszy świąteczny wypad nad Piaskowy.Od rana brania,tym razem na grube białe.Pinki nie chciały ruszyć.Dobre 50 płotek i co dziwne ,wszystkie jakby jednego rozmiaru Brania delikatne,bardzo delikatne.Łowiłem u samego brzegu ,dosłownie 3m.Tylko jeden leszczyk,maluch. Edytowane 11 Listopada 2021 przez wind Połączenie postów. 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wind Napisano 11 Listopada 2021 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2021 My też wykorzystaliśmy dzień wolny w najlepszy możliwy sposób . Wybraliśmy się z Pawłem nad Nogat do Kępek. Na bata połowiłem trochę ładnych krąpi, leszczyków i płotek. W sobotę powtarzamy. 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mopsik Napisano 14 Listopada 2021 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2021 Hej.Krótka relacja z wypadu na Piaskowy.Miejsców ka ta sama co kilka dni temu.Dzień pochmurny,lekki wiaterek ,temp ok 6 stopni.Brania głównie na grube białe robaki.Pinka słabo gryziona,ciasto wogóle nietknięte a było wg mnie niezłe,ziemniaczane ( z własnego obiadu zaoszczędzone). W siatce niemal same płocie i kilka krąpików.Coś większego zerwałem,niestety poszło z hakiem (po ruchu ryby duży leszcz lub szczupak.Tak szczupak - bo jednego ok 40 cm wyjąłem.Chudziutki jak węgorz ,niestety fotki nie zapodam bo niewymiarowy.W siatce około 100 płotek i są nadal do złowienia. 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wind Napisano 14 Listopada 2021 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2021 W sobotę zrobiliśmy powtórkę z Nogatu w Kępkach. Tym razem rybki brały bez przerwy ale dość drobne. Łączny "urobek" to tak na oko około 4kg. Paweł wykorzystał chwilę na grilla, na moment porzucił swoje gruntówki i mnie podsiadł 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. mopsik Napisano 21 Listopada 2021 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2021 (edytowane) Widok spławika tańczącego na tafli wody jest jak nałóg.. To prawda ...bo tylko wariat w taką pogodę siedzi nad wodą z wędkami.Wiało,padało..brały tak sobie albo brały tylko jak to zauważyć przy takim falowaniu Brała płoć,taka ciut większa i okonki takie po ok 20 cm.Nie liczylem,razem dobre 30 szt Brania tylko na pinkę,białe nie ruszone,ciasto tak samo - nie ruszone. Miejsce - kanał Piaskowy. Na koniec wszystkie rybki odpłynęły z uśmiechem ale to oczywiste skoro podjadły dobrej zanęty. Edytowane 21 Listopada 2021 przez mopsik 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mopsik Napisano 29 Listopada 2021 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2021 Ktoś powie wariat i mu przyznam rację.Zimno,woda wysoka i od tygodnia stała się wręcz lodowata.Wiem bo kilka godzn stałem do połowy kaloszy w wodzie - woda bardzo wysoka na kanałach.Krótko - rybki nie brały.Jeden okonek się skusił na pinkę.Może ochotka by pomogła.W trzcinach tłukł drapieżnik (okoń lub szczupaczek). Tydzień temu fajne branka płoci a wczoraj totalnie ignorowały byłkę,pinkę i białe.Wędkarzy w okolicy brak :( 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zwykły michał Napisano 29 Listopada 2021 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2021 2 hours ago, mopsik said: Ktoś powie wariat i mu przyznam rację. Raczej człowiek z pasją który każdą chwilę spędza nad wodą. Pozostaje mi tylko podziwiać samozaparcie 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. mopsik Napisano 5 Grudnia 2021 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2021 Nie powiem ,że dzisiaj było ciepło Rano w aucie pokazało tylko -1 a miejscami nawet -2.Na szczęście nie było wiatru.Woda lodowata,wiem coś o tym bo stałem w takiej wodzie po kostki przez kilka godzin,oczywiście w gumowcach. Rybka jako tako skubała ale brania były mega delikatne.Rybki chyba mocno odrętwiałe od zimna bo jak wypuściłem to stały na płyciźnie i nie chciały odpłynąć.Można było je ręką dotknąć i nie reagowały :). Lodu jeszcze nie ma więc można łowić :) 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi