Robertxxx Posted March 6, 2021 Report Share Posted March 6, 2021 (edited) Czesc, Poszukuje mocnego ..tele feedera:) Znam zalety standardowego i posiadam ale zastanawiam sie nad tele, ciezko znalezc cos do cw150. Czy kupno zwyklej karpiowki tele plus zakup jakiejs szczytowki jest to jakas opcja? Raczej nisko budzetowo Jezeli tak ktora moglaby to byc( mocna i zeby dobrze sygnalizowala brania) Szczytowka x plus..Np Robinson Carbonic tele strong 3,40m 40-160m Czy na tej wedce o szybkiej akcji powinny byc w miare dobrze widoczne brania? Lowie na Wiśle Konger Primax tele strong 3,9M 150g Edited March 7, 2021 by wind edycja linków Link to comment Share on other sites More sharing options...
zwykły michał Posted March 7, 2021 Report Share Posted March 7, 2021 12 hours ago, Robertxxx said: Czy kupno zwyklej karpiowki tele plus zakup jakiejs szczytowki jest to jakas opcja? Jest jeśli chcesz przeklinać co chwilę. Gdybyś nie umiał to się nauczysz Ludzie łowili takimi wynalazkami kiedy wędki były drogie i trudno dostępne. Sposób sygnalizacji będzie odbiegał o tego do którego jesteś przyzwyczajony. Jeśli Robinson to wybierz coś z tych 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Docio Posted March 7, 2021 Report Share Posted March 7, 2021 14 godzin temu, Robertxxx napisał: Czy kupno zwyklej karpiowki tele plus zakup jakiejs szczytowki jest to jakas opcja? Mocno szalona i nawet nie wyobrażam sobie jak miałbyś to zrobić, bo przelotki na wskażniku uniemozliwią normalny montaż a potem złożenie. W efekcie całość będzie miała taką długość jak normalny skład od feedera a może nawet dłuższy. Zastosowanie zwykłej karpiówki lub ciężkiego teleskopu nie jest niczym nowym. Uzbrajasz jak gruntówkę, zarzucasz, montujesz dzwoneczek i stawiasz na sztorc na brzegu. Czysta klasyka. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
zwykły michał Posted March 7, 2021 Report Share Posted March 7, 2021 (edited) Gdzie jest Wartburg? Można założyć skuwke na szczytówke i wkładać drgającą jako wskaźnik. Widziałem takie wynalazki w czasach kiedy nie było dostępu do wędzisk z drgającą szczytówką. Napisałem wcześniej że nauczy się przeklinać jeśli nie umie Czasami coś mi się przypomni. Widziałem taki patent na żywo. Podobno bardzo skuteczne i nie trzeba kupować drugiego wędziska. Instrukcja wykonania w artykule. Edited March 7, 2021 by zwykły michał Linka 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robertxxx Posted March 7, 2021 Author Report Share Posted March 7, 2021 (edited) 11 minut temu, zwykły michał napisał: Gdzie jest Wartburg? Można założyć skuwke na szczytówke i wkładać drgającą jako wskaźnik. Widziałem takie wynalazki w czasach kiedy nie było dostępu do wędzisk z drgającą szczytówką. Napisałem wcześniej że nauczy się przeklinać jeśli nie umie Czasami coś mi się przypomni. Widziałem taki patent na żywo. Podobno bardzo skuteczne i nie trzeba kupować drugiego wędziska. Instrukcja wykonania w artykule. Super, dziekuje za odpowiedź Ale juz czytam artykul,bo mnie zaciekawilo:) Edited March 7, 2021 by Robertxxx Link to comment Share on other sites More sharing options...
zwykły michał Posted March 7, 2021 Report Share Posted March 7, 2021 Bardzo ciekawy pomysł z tą boczną szczytówką. Nie widzę tego na rzece ale woda stojąca jak najbardziej. Widziałem tubylca łowiącego w kanale. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wędkarstwo z pasją Posted March 7, 2021 Report Share Posted March 7, 2021 20 godzin temu, Robertxxx napisał: Czy na tej wedce o szybkiej akcji powinny byc w miare dobrze widoczne brania? Lowie na Wiśle https://e-wedkarski.pl/p/1560/111027/wedka-robinson-carbonic-tele-strong-3-40m-40-160g-teleskopowe-wedziska.html Zależy jakie ryby i na co chcesz łowić. Branie brzany, leszcza, klenia czy nawet okonia będzie widoczne na takim kiju jak Robinson Carbonic Tele Strong. Jeśli jednak ma to być białoryb w postaci krąpi, płoci, jazi, cert to sugerowałbym to samo co @zwykły michał czyli typowego feedera. W serii Carbonic są nawet o cw do 180g Link to comment Share on other sites More sharing options...
zwykły michał Posted March 7, 2021 Report Share Posted March 7, 2021 Zwykły feeder obsłuży wszystkie ryby a taki teleskop ewentualnie do samoobrony Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robertxxx Posted March 7, 2021 Author Report Share Posted March 7, 2021 (edited) A taka opcja? Da rade:)? DAM Steel power tele boat 300cm/150g Edited March 7, 2021 by wind edycja linku Link to comment Share on other sites More sharing options...
zwykły michał Posted March 7, 2021 Report Share Posted March 7, 2021 (edited) Przecież to wędzisko morskie Da radę ale nie będziesz widział brań mniejszych ryb. Nawet nie wspomnę o holu. Pomyśl sobie że siedzisz i myślisz że nic się nie dzieje, kompletna pustynia. Od pół godziny masz zaczepioną 10 cm rybkę i nawet tego nie widać. Edited March 7, 2021 by zwykły michał Spacja Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robertxxx Posted March 7, 2021 Author Report Share Posted March 7, 2021 Niby ma wymienne szczytowki i cw od 60:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
zwykły michał Posted March 7, 2021 Report Share Posted March 7, 2021 Kup i sprawdź Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robertxxx Posted March 7, 2021 Author Report Share Posted March 7, 2021 (edited) No wlasnie rano zakupilem patrząc,ze jest niby promka i kasowo ok:) Wczoraj bylem 1 raz w tym sezonie na Wisle, woda wysoka, mega uciag i jeden badyl mi pekl;) fakt,ze przesadxilem bo bylo to 150g:) takze moze jest to slternatywa, weda chyba mocna i moze te szczytowki beda ok sygnalizowaly... Kusilo mnie:) Edited March 7, 2021 by Robertxxx Link to comment Share on other sites More sharing options...
zwykły michał Posted March 7, 2021 Report Share Posted March 7, 2021 Jak by mnie kusiło to też bym kupił. Lubię kolekcjonować 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wartburg Posted March 7, 2021 Report Share Posted March 7, 2021 Wartburg zapadł w sen zimowy Kiedyś jak mi sie wybitnie nudziło wziołem teleskop 4m /Starego Byrona/ do 200cw, ze szczytówką abstrakcyjnie krótka i sztywna i zamieniłem na dłuższą i miększą, działało .... Rzeźba wobec dostępności pierdyliona propozycji w sklepach cokolwiek bez sensu. PS "delikatne" patyki na Narew czy na Wisłe na koszyka czy "ogonek" mam zrobione z bambusu ze szklaną dostawką. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
zwykły michał Posted March 8, 2021 Report Share Posted March 8, 2021 Czas na pobudkę Nie mam świeżych wieści z Polski ale tutaj zaczyna się robić zielono. Fascynują mnie takie wędki z cw do 200g Wychowałem się daleko od dużych rzek, mieszkam w okolicy gdzie 50g ciężarek nawet nie drgnie. Brak mi takich doświadczeń 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wartburg Posted March 8, 2021 Report Share Posted March 8, 2021 Na środkowej WIśle i 450 czasem mało, pomijając tematy typowo sumowe, Rynną na brzane z 6-10 m głębokości uciąg taki że kazde nawet wielkie pływadło omija to bokiem.... co tam ustoi?Koszyczek 150 będzie pływał po powierzni z pół metra od brzegu 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
zwykły michał Posted March 8, 2021 Report Share Posted March 8, 2021 Czyli pozostają płyty chodnikowe bo kostka spłynie do brzegu 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baburka Posted March 9, 2021 Report Share Posted March 9, 2021 W dniu 8.03.2021 o 01:00, zwykły michał napisał: Czas na pobudkę Nie mam świeżych wieści z Polski ale tutaj zaczyna się robić zielono. U nas też...dla daltonistów, niestety Link to comment Share on other sites More sharing options...
Docio Posted March 9, 2021 Report Share Posted March 9, 2021 To aktualne zdjęcia? W Wawie generalnie bez śniegu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baburka Posted March 9, 2021 Report Share Posted March 9, 2021 43 minuty temu, Docio napisał: To aktualne zdjęcia? W Wawie generalnie bez śniegu. Tak, dziś rano zrobione w odpowiedzi dla Michała... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Docio Posted March 9, 2021 Report Share Posted March 9, 2021 No i zmusiłes mnie aby się ruszył. U mnie parking wygląda tak. Z okna to mam widok na "Królową". Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baburka Posted March 9, 2021 Report Share Posted March 9, 2021 Za 2 dni takiej pogody jak dziś będę miał podobnie...To śnieg, którego dowaliło wczoraj w nocy. Po dzisiejszym dniu połowa zniknęła Link to comment Share on other sites More sharing options...
wind Posted March 9, 2021 Report Share Posted March 9, 2021 Trzymajcie się proszę tematu. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wartburg Posted March 11, 2021 Report Share Posted March 11, 2021 W dniu 9.03.2021 o 20:05, wind napisał: Trzymajcie się proszę tematu. Przypominam o istnieniu Kompostownik Idealne miejsce na wywody bez łądu i skłądu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts