Skocz do zawartości

Przynęta

Wędkarz1031
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Myślę, że nie tylko na maj ale w skali całego roku, najlepsze będą takie, na które drapieżniki będą reagować, a to trzeba zbadać samemu zależnie od wody na której łowisz. Złotej reguły nie ma , jak w całym zresztą wędkarstwie

• 4 tygodnie później...

Słuchajcie, ja dopiero zaczynam swoją przygodę z wędkarstwem. Proszę, powiedzcie mi czym się sugerować właśnie przy wyborze przynęt? Na co zwracać uwagę, tak aby faktycznie były skuteczne? W sieci znalazłem ofertę  gdzie ceny są naprawdę przystępne, w porównaniu z innymi sklepami tego typu. Co myślicie? 

Edytowane przez wind
Edycja linku

21 minut temu, wojkos napisał:

Słuchajcie, ja dopiero zaczynam swoją przygodę z wędkarstwem. Proszę, powiedzcie mi czym się sugerować właśnie przy wyborze przynęt? Na co zwracać uwagę, tak aby faktycznie były skuteczne? W sieci znalazłem ofertę https://nizel.pl/przynety/ gdzie ceny są naprawdę przystępne, w porównaniu z innymi sklepami tego typu. Co myślicie? 

Sądzę, że najpierw powinieneś sprawdzić w zasadach połowu, czy taka przynęta jest dozwolona w wodach, w których chesz łowić.

A tak między nami, to ta reklama jest wyjątkowo prymitywna. Firma reklamowana właśnie straciła wszystko w moich oczach za zatrudnianie takich kiepskich naganiaczy.

Edytowane przez Docio

1 hour ago, wojkos said:

Proszę, powiedzcie mi czym się sugerować właśnie przy wyborze przynęt? Na co zwracać uwagę, tak aby faktycznie były skuteczne?

Jeżeli okoniowe to bierzesz wszystko co mają w sklepie i może coś się sprawdzi ;)

5 minut temu, zwykły michał napisał:

Jeżeli okoniowe to bierzesz wszystko co mają w sklepie i może coś się sprawdzi ;)

Czyli te gumki w kolorze kawa z mlekiem i motoroil po kilku sezonach straciły swoją skuteczność? Pytam bo przez ostatnie 5 lat praktycznie tylko o nich czytałem. No z wyjątkami, Alex nieśmiertelnie poleca małe wahadełka :) a jeszcze inni obrotówki.

Edytowane przez Docio