Skocz do zawartości

Co nowego kupiliście?

szymonxx
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Docio, ktoś Ci krzesło podpalił  :D

Nie. Cienka poduszka i ręcznik na krześle są po to, że jestem gruby, pocę się i dziennie spędzam kilkanaście godzin siedząc. Gdyby nie było tych akcesoriów to po tygodniu latem materiał krzesła tak by śmierdział, że nie szło by wytrzymać. :) A tak zmiana kompleciku i pralka. :SD

• 1 miesiąc temu...

Plandeka dwustronna 210g 6x8 jako tropik na wyprawy wędkarskie. Z jednej strony mocuję do bagażnika, z drugiej mam trzy maszty składane 210cm i odciągi, po dwa na maszt.

Nawigacja Lark Free Bird 50.3 abym się w swoich podróżach nie pogubił. Wersja mocniejsza i rozbudowana od standardowej. Mapa LarkMap z danymi od Copernicus i jak na razie chwalę sobie, i ciągle coś nowego, nie ujętego w specyfikacji odkrywam. Dwa dni temu odkryłem opcję nawigacji pieszej z możliwością graficznego zapisania trasy i automatyczną opcją - Powrót. Dziś odkryłem asystenta ruchu. :) Ujawnił się pod Wawką przy rozjazdach. :)

Ja wczoraj kupiłem nowego kręcioła, Daiwa Legalis 2500. Niestety, nie nacieszyłem się nim długo, bo wieczorem ktoś zaje...ł mi placek w którym go trzymałem.

No bo kto trzyma kręcioła w placku Marcin?

Dragon X-Treme Spinn 2,50 5-25 g

Daiwa Legalis 2500

(te to nawet dwa musiałem kupić, bo pierwszy ukradli mi pierwszego dnia razem z plecakiem, a tak mi się spodobał, ze zakupiłem kolejny).
Do tego PowerPro 0.15.
Dzisiaj miały być testy, ale coś mocno wieje. Może trochę siądzie, to w samochód i jadę machać.

Edytowane przez wind
edycja linków

Wczoraj odebrałem nagrodę sponsorowaną przez znany sklep wędkarski za artykuł na jednym z portali

post-1419-0-83037400-1370349782_thumb.jpg

W pierwszej kolejności i tak będę używał woblerów Górala, Salmo lub Rapali ale może kiedyś przekonam się do nich jeśli nie rozdam.

Dragon X-Treme Spinn 2,50 5-25 g Daiwa Legalis 2500

Fajny komplecik.

Zamierzam sobie sprawić jakiś nowy kijek  na garbuski, a ten Dragon X-Treme Spinn  wygląda całkiem fajnie. Ciekawe jak się sprawuje nad wodą. 

LINK

Zdecydowałem się na zakup kolejnej formy - ciągle kupuję po kilka sztuk pałeczek i wciąż coś się zrywa, kiedyś zabraknie...

Mam potrzebne narzędzia do wylewania, trochę praktyki... wystarczy kupić większą paczkę krętlików i zrobię zapas na kilka miesięcy.

Już dokupiłem osobno 200szt krętlików rozmiar 12.

Będzie co robić :)

post-1419-0-71469900-1370507547_thumb.jpg

Edytowane przez wind
edycja linku

Dziś kupić bateria żelowa 60Ah, 6kg ołowiu na odlewy główek jigowych i wałeczki do bocznego troka.

Przy okazji ameliniowe profile jako podstawy na szuszarko/nawijarki do naprawy wędek.

Wczoraj, przed wędkowaniem znowu przekonałem się, że zawiesił się czujnik/załącznik pompy zęzowej i wyczerpało akumulator.

Obawiam się, że takie sytuacje nie wróżą dobrze baterii kwasowej jakiej używałem do tej pory.

Całę szczęście, że sporo przyjaciół w klubie i mogłem pożyczyć naładowane aku.

I jeszcze trochę nierdzewki na uchwyty do wędek, które będą zamocowanie w burtach.

Edytowane przez grzybek

Konger Medalist Float 360/80, lepszej gruntówki nie widziałem :D 3 skład, cw. do 80 g. Używam na wody stojące. Jego cena to niecałe 200 zł. Szczerze polecam, grunt wszelaki, żywiec, nawet spławik! Napisałem Float się nie kierujcie. Super patyk który będzie służył przez wiele lat.