OdyliaR Napisano 16 Maja 2025 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2025 Ja zkolei polecam piwa z DIno Oraz inne kratfowe z takich miejsc jak chociażby Stara Zajezdnia by De Silva w Krakowie na Kazimierzu. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anna881 Napisano 13 Czerwca 2025 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2025 Na pewno nie lubię tych piw z puszki. Czuć taką masówką i niektóre, że tak brzydko ujmę pachną wódą... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Inshore Napisano 15 Czerwca 2025 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2025 W dniu 13.06.2025 o 11:11, Anna881 napisał: Na pewno nie lubię tych piw z puszki. Czuć taką masówką i niektóre, że tak brzydko ujmę pachną wódą... Wybacz mi moją ignorancję, ale nie bardzo rozumiem. Znaczy, że jak kupię dwa takie same piwa, z czego będzie jedno zapakowane do puszki, a drugie butelki, to butelkowe będzie lepsze? Wyjaśnij mi proszę jak pachnie/smakuje "masówka"? Za podanie przykładów będę wdzięczny. 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikolaj łódzki Napisano 21 Czerwca 2025 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2025 Uważam że masówka bywa smaczna. Jednym z najlepszych piw z kategorii tanich (i bez dodatków smakowych) jakie piłem był harnaś. Próbowałem kilka razy potem ale nie znalazłem tego samego. Próbując innych doszedłem do wniosku że nalali nie tego co trzeba do pierwszej. Uważam że partia partii piwa nie równa. Zauważyłem że ciup droższe piwa jak tyskie ,warka ,łomża trzymają się pewnego smaku. Wiem to tanie piwa więc nie będę rozpisywać się o walorach smakowych a i sam nie mam do tego kompetycji. Osobiście wole piwa smakowe lub z sokiem....... Z piw "czystych" lubiłem staropolskie to czerwone, rozsądna cena i łatwa dostępność. Jakoś ostatnio nie piłem wiec nie wiem czy się nie zmieniło. Osobiście nie odczuwam różnicy między puszkowanym a butelkowanym. Preferuje puszkowane bo łatwiej je schłodzić i są nie tłukliwe. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Inshore Napisano 22 Czerwca 2025 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2025 20 godzin temu, mikolaj łódzki napisał: ... Osobiście nie odczuwam różnicy między puszkowanym a butelkowanym. Preferuje puszkowane bo łatwiej je schłodzić i są nie tłukliwe. Ba, to samo piwo, ale z puszki może być lepsze, bo jest chronione przed naświetleniem. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zwykły michał Napisano 26 Czerwca 2025 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2025 On 6/21/2025 at 2:17 PM, mikolaj łódzki said: Zauważyłem że ciup droższe piwa jak tyskie ,warka ,łomża trzymają się pewnego smaku. Wiem to tanie piwa więc nie będę rozpisywać się o walorach smakowych a i sam nie mam do tego kompetycji. Nie zwracaj uwagi na cene a rodzaj piwa. Rozumiem, że budżet nie jest z gumy ale czasami warto sobie odmówić drugiego żeby spróbować czegoś nowego. Sprawdź jaki to rodzaj piwa i spróbuj kilku marek z tego rodzaju. Różnice bywają bardzo duże i nie zawsze można trafić na "swoje". Z czasem będziesz wiedział czego szukasz. Moim zdaniem ciekawym piwem jest Żywiec Białe. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wind Napisano 26 Czerwca 2025 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2025 14 godzin temu, zwykły michał napisał: Moim zdaniem ciekawym piwem jest Żywiec Białe. No i sprowokował . Generalnie nie pijam produktów koncernowych, przynajmniej krajowych ale zmuszony okolicznościami spożyłem swojego czasu całkiem znaczne ilości wyżej wymienionego. @Docio jest mi świadkiem, że wybierałem „mniejsze zło”. Ale, ale … wracając do masowej produkcji, jakiś czas temu „odkryłem „ piwo z Łomży z tym, że wybrałem i szczerze polecam pilsa, jasne omijam szerokim łukiem. Do tego wiedziony chwilą wrzuciłem któregoś dnia do koszyka miodowe z tego samego browaru i jest naprawdę smaczne. Mogę polecić. Co do moich „badań „ to wkrótce podzielę się kolejnymi wynikami. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Docio Napisano 26 Czerwca 2025 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2025 A Łomża Pils wygląda tak. Napracowałem się nad zdjęciem, musiałem wyjąć je z lodówki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikolaj łódzki Napisano 26 Czerwca 2025 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2025 15 godzin temu, zwykły michał napisał: Nie zwracaj uwagi na cene a rodzaj piwa. Rozumiem, że budżet nie jest z gumy ale czasami warto sobie odmówić drugiego żeby spróbować czegoś nowego. Rzadko kiedy kupuje więcej niż jedno bądź 2. Wiem że są różne rodzaje które się dzielą zależnie od temperatury fermentacja, używanych składników ale łatwiej kategoryzować mi według ceny niż powyżej wymienionych czyników. Tak to pewna ignorancja aczkolwiek w tym temacie nie szkodliwa chyba. Widziałem dziś makłowicza ipe i jeszcze jedno z małego browaru ale w pośpiechu o nich zapomniałem. Jeżeli je jeszcze raz zobaczę to kupię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wind Napisano 27 Czerwca 2025 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2025 8 godzin temu, Docio napisał: Napracowałem się nad zdjęciem, musiałem wyjąć je z lodówki. Taki duży a nie wie, że zdjęć nie trzyma się w lodówce 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zwykły michał Napisano 27 Czerwca 2025 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2025 12 hours ago, wind said: Generalnie nie pijam produktów koncernowych, przynajmniej krajowych ale zmuszony okolicznościami spożyłem swojego czasu całkiem znaczne ilości wyżej wymienionego. @Docio jest mi świadkiem, że wybierałem „mniejsze zło”. Mnie piwo biale kojarzy się z zakupami w Ukrainie. Czasy pomarańczowej rewolucji, wstążki na lusterkach i wszechobecna korupcja Byłem w sumie kilkadziesiąt razy i próbowałem różnych produktów spożywczych. Wtedy w Polsce nie było takich "specjałów". A to z Żywca jest pijalne i zdarza mi się sięgnąć. Nie pamiętam smaku tego kupowanego w Ukrainie ale wspomnienia wracają. Moje wybrane przez lata to piwo ze zdjęcia. Tutejsze, dojrzewające w butelce z wyraźną goryczą ale nie przytłaczającą swoją "mocą" 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wind Napisano 29 Czerwca 2025 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2025 Wracając do tematu dwa czeskie, pamiątki z krótkiego urlopu Bernarda już chyba kiedyś kosztowałem, podobnie jak Mustang dość goryczkowy więc na upalne dni idealny. Dodatkowo Bernard przypomina mi nieco starego EB ale z czasów kiedy jeszcze był struś na etykiecie. to piwko piłem w Sztokholmie, podobno miejscowy produkt, przynajmniej ja o taki prosiłem. Ponieważ kelner był Włochem i jego angielski był na poziomie mojego to …. cieszę się, że dostałem cokolwiek do picia . A piwko było całkiem dobre. 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Inshore Napisano 30 Czerwca 2025 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2025 Kupiony w niemieckim Aldi czeski Starozdroj, do tego w 2l plastikowej butelce! Jak można być patriotą piwnym skoro miażdży wszelkie koncerniaki królujące w Polsce. Czyste (jak dla mnie bez wad), słodowe, z solidną goryczką. Pyszne! 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zwykły michał Napisano 1 Lipca 2025 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2025 Piwa w plastikowej butelce jeszcze nie widziałem. Rozejrzę się w angielskim Aldi i kupię jeśli mają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wind Napisano 19 Lipca 2025 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2025 Żona mi przywiozła z wyjazdu do Pragi. Piwo jak piwo, Czesi znają się na robocie. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Docio Napisano 19 Lipca 2025 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2025 Miałem wstawić do innego działu ale tu pasuje idealnie. 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Docio Napisano 1 Sierpnia 2025 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2025 Wszystkiego najlepszego z Okazji Międzynarodowego Dnia Piwa i Piwowara. A dla piękniejszej części naszego forum, ogrom czułości z okazji Światowego Dnia Karmienia Piersią. Nie wiem jak Wy ale ja, nie wiedzieć czemu, pomyślałem o piwie z piersi. To byłoby prawdziwe przywiązanie do jednej marki a "skok w bok" nabrałby nowego znaczenia. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Docio Napisano 22 Października 2025 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2025 No i prześladują mnie zdjęcia "około piwne". Może się zdarzyć, że komuś pomysł się przyda. 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Docio Napisano 15 Listopada 2025 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2025 Jesień to paskudna pora roku. Pamiętajcie o profilaktyce i witaminach. 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niebel Napisano 19 Listopada 2025 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2025 Dla mnie teraz to ewidentnie B- Komplex Trza się wzmocnić 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZbylR Napisano 3 Grudnia 2025 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2025 W dniu 30.06.2025 o 13:12, Inshore napisał: Kupiony w niemieckim Aldi czeski Starozdroj, do tego w 2l plastikowej butelce! Jak można być patriotą piwnym skoro miażdży wszelkie koncerniaki królujące w Polsce. Czyste (jak dla mnie bez wad), słodowe, z solidną goryczką. Pyszne! Czesi piją piwo dla smaku i przyjemności, Polacy dla trzepania mózgu procentami. Ot, i cała różnica „patriotyczna” w sposobie warzenia. 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Docio Napisano 5 Grudnia 2025 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2025 Specjalnie dla Niebel - wytęż wzrok... 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Inshore Napisano 7 Grudnia 2025 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2025 Może niekoniecznie piwnie, ale tematycznie 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Docio Napisano 7 Grudnia 2025 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2025 Na taką przynętę to tylko ryby piwne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Docio Napisano 10 Grudnia 2025 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2025 Coś z poradnika przedmałżeńskiego. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi