Skocz do zawartości

Znalezione w sieci

okno
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
  • 9 miesięcy temu...
  • 2 miesiące temu...
  • 3 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
  • 1 rok później...

Jakiś zastój?

No to siup. :) Drugi dzień oglądam, jak dla mnie fantastyczny, bez reklamy, spinki i całkowicie naturalny kanał na YT o wędkarstwie morskim w Islandii oraz gruntowym w Polsce.

Polskie Wędkarstwo W Islandii

• 1 miesiąc temu...
  • 4 tygodnie później...

A tutaj okoliczności znalezienia powyższej reklamy 

Ciekawe ile ton węgla magiczne wyparowało ze skrzyni węglowej ..

Wszyscy tacy ostrożni to ciekawe skąd tyle incydentów i wypadków we wczesnym prl na koleii.

*do wszystkich młodszych nie zorientowanych filmy są cudownym majstersztykiem propagandowym . 

43 minuty temu, mikolaj łódzki napisał:

filmy są cudownym majstersztykiem propagandowym

Nie komplikowałbym. To zwykłe filmy szkoleniowe dla maszynistów w technikum kolejowym. U siebie w technikum obejrzałem mnóstwo filmów z obróbki metali. Prawda jest taka, że tekst podparty obrazem o wiele lepiej lokuje się w pamięci niż z samej książki.

Bardziej chodzi o to że wszystko jest w tym filmie idealne. A przedstawia się jako zwykłą. Według mnie dobry film instruktażowy to taki ,który przedstawia rzeczywistą a nie cukierkową wersje życia. Jedna osoba w mojej rodzinie pracowała na kolei co prawda z pociągami fizycznie kontaktu nie miała a zajmowała się logistyką tych że pociągów (dobierała składy z tego co pamiętam). A opowiadała mi jak to było nie ciekawie w latach 50. 

W latach 50-tych wszystko i wszędzie było nieciekawie niezależnie od dziedziny. Cukierkowo musi być na filmie szkoleniowym, na tym polega teoria. Czytałeś książki wędkarskie a praktyka zweryfikowała to co przeczytałeś. Jednak bez przeczytania książki nawet byś nie wiedział, że można coś inaczej robić. Stara zasada, że teoria często mija się z praktyką. Jak nie wierzysz spójrz na ulicę jak jeżdżą samochody. Kierowcy jeżdżą w stylu przyjętym w danym rejonie i wszystko idzie sprawnie, choć niekoniecznie zgodnie z prawem. Wystarczy postawić policjanta na skrzyżowaniu gdzie zepsuły się światła lub się szkoli i wszystko idzie w diabły a korki...szkoda gadać.

Popieram sugestię Zbyszka. Z własnego doświadczenia wiem, że tak podana kawa w znacznym stopniu "podnosi ego" do właściwego poziomu i rozmiaru oraz działa w pozytywny sposób na samopoczucie, a nawet niweluje stres.:brawa::D

Edytowane przez Alexspin

• 2 miesiące temu...