Skocz do zawartości

Zimowy marazm i poluzowane klepki

Wartburg
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 miesiąc temu...
Godzinę temu, Alexspin napisał:

Niby mróz nie tragiczny, u mnie -15', ale przymarzły mi wszystkie drzwi w samochodzie... :(

U mnie nie, za to mróz zamroził mi linki skrzyni biegów i chyba rozwalił pompę wspomagania sprzęgła.

Nie wiem u mnie cieplej ale zamarzł mi tylny zamek od pasazerza, zobacze może jakie spłąwiki siekierą uciosam, bo mam "atak" konstruowania rowerow oczywiście tez z czasów uprzednich, jako przerywnik spłąwiczek no czemu nie. :)

6 hours ago, Wartburg said:

Nie wiem u mnie cieplej ale zamarzł mi tylny zamek od pasazerza

Suszarka do włosów i problem się rozwiąże. 

U nas okolice zera, trochę szronu na szybach i nic więcej. Wystarczy-5C i będzie paraliż kraju :) A gdyby spadło do tego kilka centymetrów śniegu to klęska żywiołowa :D

21 godzin temu, Docio napisał:

U mnie nie, za to mróz zamroził mi linki skrzyni biegów i chyba rozwalił pompę wspomagania sprzęgła.

Serdecznie współczuję Zbyszku, bo to kłopot i nieplanowany wydatek.:(

14 godzin temu, zwykły michał napisał:

Suszarka do włosów i problem się rozwiąże.

Oczywiście, kłopot tylko z pociągnięciem przedłużacza z 6-go piętra i 300m parkingu...:diabelek:

Wczoraj po południu słońce trochę nagrzało samochód i udało się uruchomić drzwi. Przesmarowałem uszczelki grubo kremem i dziś rano obyło się bez niespodzianek.:)

7 godzin temu, Alexspin napisał:

Przesmarowałem uszczelki grubo kremem

Proponuję wazelinę techniczną, która nie wchodzi, nawet ewentualnie, w reakcję z uszczelkami.

7 godzin temu, Alexspin napisał:

Serdecznie współczuję Zbyszku, bo to kłopot i nieplanowany wydatek.

Za współczucie dziękuję. Wszystko ma swój plan a wszelkie złośliwości losu ktoś mi odgórnie zaplanował z premedytacją i jakąś szaloną, cholerną wredotą. Jutro odbieram nakaz przeniesienia i przeprowadzka. Mam jedynie nadzieję, ze to będzie więcej niż 7 dni.

3 godziny temu, Alexspin napisał:

Gdzie Cię przenoszą?! :o

Do innego mieszkania. Dziś dostałem dokumenty z gminy i przenoszą mnie na drugi koniec dzielnicy do mniejszego lokalu. W sumie niedaleko, ale przeprowadzka jest nie na moje siły i zdrowie, i to mnie przeraża.

Część już się dowiedziałem, resztę dowiem się w administracji we wtorek.

Wyszukałem informacje o lokalu, powiem tak, nie jest źle. Nie mam jednak pojęcia o jego stanie technicznym.

Aha. Wisły z okna już nie będę widział. :( 

Edytowane przez Docio

24 minuty temu, ZbylR napisał:

Ty pewnie po szuflowaniu śniegu i konieczności ogrzania lokum miałbyś być może opinię cokolwiek odmienną.

Tu się mylisz i to ogromnie. Nigdy bym nie zamienił tego co tu mam na miasto. Wolność pod wszelkim rozumieniem tego słowa jest bezcenna. :) Rzeka, las i co tylko potrzebuję, wszystko na wyciągnięcie ręki i bezcenna cisza.

Tylko samolot czasem zaskrzeczy nad głową. W tej chwili akurat Airbus A330 z Eindhoven ląduje. To tak żebym nie zapomniał że w cywilizowanym świecie żyję.

Edytowane przez ryukon1975

Gość Ubertroll
9 minut temu, zwykły michał napisał:

Gdybym miał wybierać to wolę zimę ze śniegiem zamiast tego co jest teraz. Około 5C, często pada, wieje wiatr że aż do kości i słońce raz na tydzień. 

Michał, ja dzisiaj ze 150 m2 miałem do odśnieżania. W dużej mierze mokry i ubity oponami, więc stalowa łopata do węgla poszła w ruch. Jakoś mi się nie tęskni do dodatkowych opadów. ;)

Ciurki pstrągowe to jakieś dwie godziny jazdy samochodem bo to raczej wypad do Walii. W Anglii będzie raptem kilka ciurków, dostęp ograniczony i pewnie tylko mucha bo krzywo patrzą na spinning. 

Kleni, jazi, szczupaków i okoni Ci u nas dostatek :) Sandacze są tępione jako szkodniki i teoretycznie można je zabierać a przynajmniej nie powinno się wypuszczać. Sumy to "nowość" zawleczona z kontynentu.