Wartburg Napisano 6 Grudnia 2023 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2023 6 minut temu, Alexspin napisał: Temperatury nie dla mnie, w takich warunkach zapadam w sen zimowy... Bardzo by mi to odpowiadało ale mam za wysoki pesel na taki luksus, 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryukon1975 Napisano 6 Grudnia 2023 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2023 Wyszedłem na dwór z rana, patrzę a tu nadal piękna zima. 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryukon1975 Napisano 9 Stycznia 2024 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2024 Słońce wschodzi wesoło jest-23*C. Niby nie tragedia ale z wędkarskiego punktu widzenia źle, chyba że ktoś łowi spod lodu to rodzi się mu jakaś nadzieja. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Napisano 9 Stycznia 2024 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2024 Niby mróz nie tragiczny, u mnie -15', ale przymarzły mi wszystkie drzwi w samochodzie... 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Docio Napisano 9 Stycznia 2024 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2024 Godzinę temu, Alexspin napisał: Niby mróz nie tragiczny, u mnie -15', ale przymarzły mi wszystkie drzwi w samochodzie... U mnie nie, za to mróz zamroził mi linki skrzyni biegów i chyba rozwalił pompę wspomagania sprzęgła. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wartburg Napisano 9 Stycznia 2024 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2024 Nie wiem u mnie cieplej ale zamarzł mi tylny zamek od pasazerza, zobacze może jakie spłąwiki siekierą uciosam, bo mam "atak" konstruowania rowerow oczywiście tez z czasów uprzednich, jako przerywnik spłąwiczek no czemu nie. 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zwykły michał Napisano 9 Stycznia 2024 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2024 6 hours ago, Wartburg said: Nie wiem u mnie cieplej ale zamarzł mi tylny zamek od pasazerza Suszarka do włosów i problem się rozwiąże. U nas okolice zera, trochę szronu na szybach i nic więcej. Wystarczy-5C i będzie paraliż kraju A gdyby spadło do tego kilka centymetrów śniegu to klęska żywiołowa 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Napisano 10 Stycznia 2024 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2024 21 godzin temu, Docio napisał: U mnie nie, za to mróz zamroził mi linki skrzyni biegów i chyba rozwalił pompę wspomagania sprzęgła. Serdecznie współczuję Zbyszku, bo to kłopot i nieplanowany wydatek. 14 godzin temu, zwykły michał napisał: Suszarka do włosów i problem się rozwiąże. Oczywiście, kłopot tylko z pociągnięciem przedłużacza z 6-go piętra i 300m parkingu... Wczoraj po południu słońce trochę nagrzało samochód i udało się uruchomić drzwi. Przesmarowałem uszczelki grubo kremem i dziś rano obyło się bez niespodzianek. 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryukon1975 Napisano 10 Stycznia 2024 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2024 Poranek bez większych zmian w porównaniu do wczorajszego, minus 21. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zwykły michał Napisano 10 Stycznia 2024 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2024 3 hours ago, Alexspin said: Oczywiście, kłopot tylko z pociągnięciem przedłużacza z 6-go piętra i 300m parkingu... U mnie jest zdecydowanie bliżej 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Docio Napisano 10 Stycznia 2024 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2024 7 godzin temu, Alexspin napisał: Przesmarowałem uszczelki grubo kremem Proponuję wazelinę techniczną, która nie wchodzi, nawet ewentualnie, w reakcję z uszczelkami. 7 godzin temu, Alexspin napisał: Serdecznie współczuję Zbyszku, bo to kłopot i nieplanowany wydatek. Za współczucie dziękuję. Wszystko ma swój plan a wszelkie złośliwości losu ktoś mi odgórnie zaplanował z premedytacją i jakąś szaloną, cholerną wredotą. Jutro odbieram nakaz przeniesienia i przeprowadzka. Mam jedynie nadzieję, ze to będzie więcej niż 7 dni. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Napisano 11 Stycznia 2024 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2024 16 godzin temu, Docio napisał: Jutro odbieram nakaz przeniesienia i przeprowadzka. Gdzie Cię przenoszą?! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryukon1975 Napisano 11 Stycznia 2024 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2024 Dziś rano -9 stopni, idzie do lata. Nawet pies taki pobudzony że ciężko mu zdjęcie zrobić i nie chce wracać do domu po porannej wizycie w krzaczkach. 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Docio Napisano 11 Stycznia 2024 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2024 (edytowane) 3 godziny temu, Alexspin napisał: Gdzie Cię przenoszą?! Do innego mieszkania. Dziś dostałem dokumenty z gminy i przenoszą mnie na drugi koniec dzielnicy do mniejszego lokalu. W sumie niedaleko, ale przeprowadzka jest nie na moje siły i zdrowie, i to mnie przeraża. Część już się dowiedziałem, resztę dowiem się w administracji we wtorek. Wyszukałem informacje o lokalu, powiem tak, nie jest źle. Nie mam jednak pojęcia o jego stanie technicznym. Aha. Wisły z okna już nie będę widział. Edytowane 11 Stycznia 2024 przez Docio 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Napisano 11 Stycznia 2024 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2024 2 godziny temu, Docio napisał: Aha. Wisły z okna już nie będę widział. Trzymaj się 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. ZbylR Napisano 11 Stycznia 2024 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2024 13 godzin temu, Docio napisał: Do innego mieszkania. Dziś dostałem dokumenty z gminy i przenoszą mnie na drugi koniec dzielnicy do mniejszego lokalu. W sumie niedaleko, ale przeprowadzka jest nie na moje siły i zdrowie, i to mnie przeraża. Część już się dowiedziałem, resztę dowiem się w administracji we wtorek. Wyszukałem informacje o lokalu, powiem tak, nie jest źle. Nie mam jednak pojęcia o jego stanie technicznym. Aha. Wisły z okna już nie będę widział. Jakoś nie potrafiłem dać like’a. Zbychu, jeśli mogę Ci w jakikolwiek sposób pomóc, daj proszę znać. Żaden ze mnie Zorro, ale pomóc przenieść, dowiedzieć się, zapytać z całą pewnością mogę i pomogę. 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryukon1975 Napisano 12 Stycznia 2024 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2024 Zimy ciąg dalszy. Temperatura wyższa jak w ubiegłe dni tylko minus osiem stopni. Jednak żeby nie zapomnieć że to zima narąbało w nocy śniegu do tego co już był. 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZbylR Napisano 12 Stycznia 2024 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2024 Dla “miastowego” takie widoki, to miód na serce. Ty pewnie po szuflowaniu śniegu i konieczności ogrzania lokum miałbyś być może opinię cokolwiek odmienną. Zdrowie i satysfakcja są jednak po Twojej stronie. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryukon1975 Napisano 12 Stycznia 2024 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2024 (edytowane) 24 minuty temu, ZbylR napisał: Ty pewnie po szuflowaniu śniegu i konieczności ogrzania lokum miałbyś być może opinię cokolwiek odmienną. Tu się mylisz i to ogromnie. Nigdy bym nie zamienił tego co tu mam na miasto. Wolność pod wszelkim rozumieniem tego słowa jest bezcenna. Rzeka, las i co tylko potrzebuję, wszystko na wyciągnięcie ręki i bezcenna cisza. Tylko samolot czasem zaskrzeczy nad głową. W tej chwili akurat Airbus A330 z Eindhoven ląduje. To tak żebym nie zapomniał że w cywilizowanym świecie żyję. Edytowane 12 Stycznia 2024 przez ryukon1975 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryukon1975 Napisano 14 Stycznia 2024 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2024 (edytowane) Poranne prognozy i horoskopy na najbliższe dni. Śnieg, śnieg, coraz więcej śniegu. Edytowane 14 Stycznia 2024 przez ryukon1975 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zwykły michał Napisano 14 Stycznia 2024 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2024 Gdybym miał wybierać to wolę zimę ze śniegiem zamiast tego co jest teraz. Około 5C, często pada, wieje wiatr że aż do kości i słońce raz na tydzień. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ubertroll Napisano 14 Stycznia 2024 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2024 9 minut temu, zwykły michał napisał: Gdybym miał wybierać to wolę zimę ze śniegiem zamiast tego co jest teraz. Około 5C, często pada, wieje wiatr że aż do kości i słońce raz na tydzień. Michał, ja dzisiaj ze 150 m2 miałem do odśnieżania. W dużej mierze mokry i ubity oponami, więc stalowa łopata do węgla poszła w ruch. Jakoś mi się nie tęskni do dodatkowych opadów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zwykły michał Napisano 14 Stycznia 2024 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2024 Przez 7 lat odśnieżałem ze dwa razy po 5 min bo nie było takiej potrzeby. Mam sprzęt ale prędzej się rozłoży niż zużyje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ubertroll Napisano 14 Stycznia 2024 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2024 Masz zatem czas szukać ciurków pstrągowych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zwykły michał Napisano 14 Stycznia 2024 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2024 Ciurki pstrągowe to jakieś dwie godziny jazdy samochodem bo to raczej wypad do Walii. W Anglii będzie raptem kilka ciurków, dostęp ograniczony i pewnie tylko mucha bo krzywo patrzą na spinning. Kleni, jazi, szczupaków i okoni Ci u nas dostatek Sandacze są tępione jako szkodniki i teoretycznie można je zabierać a przynajmniej nie powinno się wypuszczać. Sumy to "nowość" zawleczona z kontynentu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi