zwykły michał Napisano 16 Kwietnia 2022 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2022 Rybka bardzo fajna. Oczy leszczowe, otwór gębowy też podobny. Zaskoczenie totalne bo nie spodziewałem się tam takiej ryby Najczęściej łowię tam liny i drobną płoć,, czasami sporego leszcza. Wątpię żeby tam były krąpie. Zdarzają się w UK ale to jest glinianka, przepływowa co prawda ale strumyk ma mniej niż metr szerokości. Potwierdzony rybostan karpiowatych to lin, płoć i leszcz. Okoń, sandacz i szczupak raczej odpadają 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Docio Napisano 16 Kwietnia 2022 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2022 Niczego wykluczyć nie można. Może płoć miała opóźnienie, może leszcz się pośpieszył, może nie ma tam wyodrębnionych rejonów dla tarła poszczególnych gatunków. Z rybami jak w piosence "wszystko się może zdarzyć". 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. mopsik Napisano 18 Kwietnia 2022 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2022 (edytowane) Świąteczny czas na Śledziowym. Rano chłodno ,blisko zera ale już po godzinie ok 7 ej już sporo na plusie.Co brało i na co ? Zasadniczo płocie ,większość taka ponad 18 cm ,kilka krąpików i kilka cert - takei około 30 cm.Tak - certy na kanale.Zdjęć cert nie załączę bo w okresie ochronnym jak się nie mylę.Na co brania ? Na pinkę brała mała płotka,na 2 grubaski białe - większa płotka a te największe na kanapeczkę jak na fotce.Te największe już z wysypką ,tarło blisko.W siatce dobre 60-70 sztuk ,specjalnie tego na fotce nie widać ale z trudem wyjąłem siatkę...rybki zadowolone dalej pływają w kanale. Edytowane 18 Kwietnia 2022 przez mopsik 6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mopsik Napisano 24 Kwietnia 2022 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2022 (edytowane) Miejsce łowienia to samo co tydzień temu.Rybki zasadniczo też take same z tą różnicą że wiecej i większe.Miałem kilka płoci blisko 30 cm,kilka jazi ale malutkie, po ok 20 cm.Trochę krąpia.Jechałem z nastawieniem na łowienie na kastery ,nawet ich więcej wyprodukowałem w domu na parapecie ale dzisiaj bardziej brały na kanapkę pinka + biały i to pod warunkiem ,że pinka była pomarańczowa. Pogoda piękna,łowienie udane ale za tydzień celuję w feeder (Wisła lub Łapino) Edytowane 24 Kwietnia 2022 przez mopsik 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wind Napisano 24 Kwietnia 2022 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2022 Godzinę temu, mopsik napisał: tydzień celuję w feeder (Wisła lub Łapino) Na Łapinie drobiazg, Wisła jeszcze wczoraj wysoka. 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Docio Napisano 25 Kwietnia 2022 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2022 I jeszcze przez 7-10 dni będzie wysoka. Przez ostatnie 3 doby w Wawie opadła ledwie o 15 cm. Najbliższe kilka dni ujawni zamiary "Królowej" a czas jaki potrzebuje rzeka na "aktualizację" stanu pomiędzy Wawką a WMG to 3-4 doby. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mopsik Napisano 25 Kwietnia 2022 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2022 (edytowane) ale główki w Kiezmarku są raczej odsłonięte. Jak jest wysoka woda to rybka idzie do brzegu i można fajnie połowić. temp wody jest OK poziom bez tragedii dla Gdańskiej Głowy Edytowane 25 Kwietnia 2022 przez wind edycja linków 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikolaj łódzki Napisano 1 Maja 2022 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2022 Dzisiaj byłem nad wodą. No o efekt to 10 karasi. Przy bardzo dużej presij taki w wynik w jakieś 3.5 ( większość złowiona w w ciągu 30 minut kiedy zaczeły brać) godziny chyba nie jest zły . Fotka najładnejszego 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mopsik Napisano 1 Maja 2022 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2022 (edytowane) Brawo Mikołaj za połów..ja dzisiaj ponownie kanały. Feeder za 2 dni i chyba Wisła. Dzisiaj natomiast sama drobnica. Płoć ta więsza już chyba poszła na tarło .Woda się ociepliła i ukleja ruszyła do powierzchni a za nią okoń i boleń bo wrzało na całym kanale.U dna tylko krąpiki i sporadycznie płotka.Brania jako tako ale tylko do ok 11 tej, potem cisza. Edytowane 1 Maja 2022 przez mopsik 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. wind Napisano 3 Maja 2022 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2022 W sobotę lipa więc w poniedziałek zmiana miejsca i metody. Tym razem solo, Tuga i spławikówki Zanim zanęciłem pokazał się pierwszy tego dnia leszczyk, co dawało całkiem fajne prognozy Po zanęceniu podeszły krąpiki i płotki. Wreszcie pokazał ten, po którego tu przyjechałem, nie był co prawda złoty i największy ale sporo frajdy mi sprawił. miał równo 50cm. Nieco później pojawił się kolejny kilka centymetrów krótszy. Poza rybkami masę słońca i opalenizny. W przybrzeżnych krzakach woda aż się gotowała a złowione leszczyki aż ciekły mleczem. 7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mopsik Napisano 4 Maja 2022 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2022 Na śledziowym było podobnie z płociami. Są w trakcie tarła dlatego pojechałem na certę nad Wisłę 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. wind Napisano 8 Maja 2022 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2022 W sobotę powtórka z Tugi, tym razem z Pawłem. Miejscówka trochę inna bo o 5.30 już były tłumy nad wodą. Rybki brały ospale, po chwili weszła drobna płotka. Potem trochę grubsza, a z nią krąpiki. Pomiędzy nimi wyszły dwa leszczyki, i ciut większy Paweł złowił ładnego szczupaczka, pod 80cm. Teraz mała przerwa od wędkowania. 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mopsik Napisano 9 Maja 2022 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2022 Widać ze po drugiej stronie Wisły już bardziej zielono niż po naszej.U nas na kanałach trzcina jeszcze stara a nowe jeszcze pod wodą. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikolaj łódzki Napisano 29 Maja 2022 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2022 Bat wreszcie się przydał . I przetestowałem chinskie spławiki. Fajnę lepsze od górka przynajmniej w mojej ocenie. Na zdjęciu jedyna płociowzdrega /wzdregopłoć. Były jeszcze karasie I ukleje ale wszystko i tak w rozmiarze akwariowym. Ilościowo było ich tyle że pęczak mi się zaczął kończyć. 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zwykły michał Napisano 29 Maja 2022 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2022 Pochwal się tymi chińczykami. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zwykły michał Napisano 4 Czerwca 2022 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2022 Nikt się nie chwali to ja spróbuję. Po kilku dniach nad wodą bez efektów dłuższych niż 10cm wybrałem się nad kanał. Kilka płoci bez robienia zdjęć i rekord życiowy sandacza! Skusił się na jedną pinkę 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mopsik Napisano 6 Czerwca 2022 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2022 Sandaczyk. Pojechałem na nockę z soboty na niedzielę i nieco większych sandaczyków miałem 6 i tylko jeden w wymiarze 50 cm. Krew niestety się burzy jak niektórzy po sąsiedzku takie nosili do bagażnika by godzinę później kląć ,że z tą rybą jest coraz gorzej. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zwykły michał Napisano 6 Czerwca 2022 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2022 Bo nie zarybiajo i tylko kradno! Tutaj sandacz jest gatunkiem niepożądanym i nie wolno wypuszczać ale nie ma też instrukcji co miałbym z nim zrobić. 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mopsik Napisano 6 Czerwca 2022 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2022 2 godziny temu, zwykły michał napisał: Bo nie zarybiajo i tylko kradno! Tutaj sandacz jest gatunkiem niepożądanym i nie wolno wypuszczać ale nie ma też instrukcji co miałbym z nim zrobić. To chyba nie w Polsce ? Sandacz ...sportowa rybka no i kulinarna na wysokim poziomie. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zwykły michał Napisano 6 Czerwca 2022 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2022 (edytowane) Oczywiście, że nie w Polsce. Na pewno w Anglii nie wolno wypuszczać złowionych sandaczy, nie wiem jak to wygląda w innych częściach kraju. Tutaj też jest rybą sportową, w gazetach są rekordowe okazy i artykuły o łowieniu. Z jednej strony nie wolno wypuszczać ale nic za to nie grozi Edytowane 7 Czerwca 2022 przez zwykły michał 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. wind Napisano 18 Czerwca 2022 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2022 Po nieudanych wypadach w gruntówkami postanowiłem wrócić do klasyki, czyli ze spławikówką w Drewnicy Gdy zajechałem na miejsce deszczyk się rozchulał na dobre i grubo się zastanawiałem czy nie wracać do domu. Ale jakoś się ogarnąłem i zasiadłem pod parasolem. Pierwszy karaś urwał haczyk, potem było już lepiej. Pierwszy był całkiem fajny choć ranny po paru minutach pojawił się nieco mniejszy Po 8.00 przestało padać i rybki też sobie poszły. Do południa jakieś niemrawe skubnięcia, niemożliwe do zacięcia. 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. wind Napisano 26 Czerwca 2022 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2022 Może trochę przynudzam , znów to samo miejsce i monotonia wędkarskiego sukcesu 6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. wind Napisano 3 Lipca 2022 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2022 Nuda .... jak zwykle ostatnio Tym razem z Pawłem, ale jego zestawy wczoraj ryby omijały. 6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Wartburg Napisano 7 Lipca 2022 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2022 Wisełka, braly krąpie, leszcza w rozmiarze gastronomicznym nie dnotowano 8 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojciechP Napisano 19 Lipca 2022 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2022 Szybki wypadzik ze spławikiem po pracy. Stawek mały,dziki, praktycznie przy centrum miasta, rzut=branie(kukurydza,białe) brały tylko wzdręgi, ta ze zdjęcia to największa. 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi