zwykły michał Napisano 6 Czerwca 2022 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2022 Ostatnio mam takie same odczucia chyba, że nie pamiętam jak się ryby łowi. Pogoda była wyjątkowo zmiennna ale co sobie posiedziałem nad wodą to moje 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ubertroll Napisano 9 Czerwca 2022 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2022 (edytowane) Krótka sesyjka nad wodą. Jedno branie, jedna ryba, choć w pobliżu było ich kilkanaście. Tradycyjnie pellecik w podajnik i pellecik na włosa. Ciekawa sytuacja, bo w czasie holu 1 karp pływał sobie obok niego z minutę. Prawie grzbiet w grzbiet. Edytowane 9 Czerwca 2022 przez Ubertroll Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Wartburg Napisano 12 Czerwca 2022 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2022 Inspekcja starych miejsc 7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ubertroll Napisano 29 Czerwca 2022 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2022 Prosiaczek 85+. Pellet w podajnik, pellet na włosie. Żadnych dodatków smakowo-zapachowych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Wartburg Napisano 30 Czerwca 2022 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2022 Wypad raczej badawczy 7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ubertroll Napisano 2 Lipca 2022 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2022 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ubertroll Napisano 5 Lipca 2022 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2022 Dziś mocno leszczowo, choć rozmiarami nie powalały. Te ciut większe. Niestety karpiszony nie chciały współpracować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wind Napisano 15 Lipca 2022 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2022 Nudno było w Drewnicy, tym razem wykorzystałem dzień wolny i wyskoczyłem nad jezioro Marchowo Zachodnie. Miały być liny i karasie a pokazał się jeden przyzwoity leszczyk na dobry początek i całkiem ładny okonek na koniec Poza tym drobna i bardzo drobna płotka. 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wind Napisano 17 Lipca 2022 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2022 W tym roku jeszcze nie byłem na Martwej Wiśle więc nadejszła wiekopomna chwiła Złapana opalenizna, ryb godnych odnotowania brak. Za to przyszedł wielki ptak 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kat_636 Napisano 18 Lipca 2022 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2022 Hej wind. Też w miniony weekend widziałam bociany, ale nie jeden a dwa. Pozdrawiam ciepło Kaśka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Docio Napisano 18 Lipca 2022 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2022 4 godziny temu, kat_636 napisał: Też w miniony weekend widziałam bociany, ale nie jeden a dwa. W takich okolicznościach przyrody już bym się bał. Jedno trudno wyprowadzić na człowieka w tych czasach, a dwoje to wyczyn godny medalu. 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ubertroll Napisano 19 Lipca 2022 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2022 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kat_636 Napisano 19 Lipca 2022 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2022 Docio - to fakt. a juz zwlaszcza w tych "dziwnych" czasach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zwykły michał Napisano 19 Lipca 2022 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2022 Przesadzacie. Mamy co jeść i dochody mniejsze lub większe. Jeżeli zdrowie w miarę dopisuje to nie ma na co narzekać bo ludzie mają dużo gorzej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Docio Napisano 19 Lipca 2022 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2022 3 godziny temu, zwykły michał napisał: Mamy co jeść i dochody mniejsze lub większe Gdybyś sformułował to stwierdzenie publicznie, to nie mam pojęcia jaka byłaby reakcja ale najdelikatniejsza to zapewne abyś się nie wychylał bo żyjesz w normalnym kraju i zarabiasz prawdziwe pieniądze. Zupełnie jak z lat 70-80 ubiegłego stulecia. Musiałbyś być tu na stałe, robić zakupy, poruszać się po mieście. Jeszcze kilka miesięcy temu będąc w sklepie sieciówki średniej wielkości ok godz 9:00 zakupy robiło 20-30 osób poprodukcyjnych. Czasem robotnicy i matki z malutkimi dziećmi. Na parkingu przed sklepem był tłok a parking lekko na 100 pojazdów. Dziś, gdyby nie oświetlenie, to można by pomyśleć, że sklep zamknięty. 5-6 osób a emerytem jestem tylko ja. Drugim przykładem jest parking przed blokiem, w którym mieszkam. Parking na 35 pojazdów i co dzień rano wyjeżdżało 10-12 samochodów, dziś 2-3. Sąsiadka emerytka, którą często zabieram do sklepu zawsze robiła zakupy za 150-200 pln, bo i dla dzieciaków, czyli córki, wnuczki, zięcia. Od dłuższego czasu jej zakupy zamykają się do 100 pln bo nie ma z czego oszczędzić na jakiekolwiek przyjemności, gdyż te luźne kwoty pożarły wręcz koszty mediów. Jeśli żyjesz na tyle długo aby pamiętać wspomniane lata poprzedniej dekady, to wiedz, że zatoczyliśmy historyczne koło i obecnie znajdujemy się w takim samym systemie kumoterstwa, cwaniactwa, szczucia i nienawiści. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wind Napisano 19 Lipca 2022 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2022 Panie i Panowie, trzymajmy się tematu. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zwykły michał Napisano 19 Lipca 2022 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2022 24 minutes ago, Docio said: Jeśli żyjesz na tyle długo aby pamiętać wspomniane lata poprzedniej dekady, to wiedz, że zatoczyliśmy historyczne koło i obecnie znajdujemy się w takim samym systemie kumoterstwa, cwaniactwa, szczucia i nienawiści. Urodziłem się w 1980 więc trochę pamiętam ale słyszałem też sporo opowieści. Mieszkam poza krajem od 2005 roku ale mam znajomych i rodzinę więc jestem w miarę na bieżąco. Kiedy pojadę do Polski widzę jak zmieniła się okolica, ludzie budują i remontują domy, kupują nowe samochody itp. Skądś biorą na to pieniądze. Inflacja i wysokie ceny energii to nowość od kilku miesięcy i nie tylko w Polsce. W ciągu kilku miesięcy paliwo podrożało o 40%, energia o 200% a nawet więcej. Przeciętnie zarabiająca osoba żyjąca w domu o słabej izolacji cieplnej (czyli grubo ponad połowa populacji) wydaje 30-40% zarobków na rachunek za prąd i gaz. Jest takie angielskie powiedzenie, że za płotem trawa jest bardziej zielona. I na tym zakończmy ten smutny temat. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kat_636 Napisano 22 Lipca 2022 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2022 Zwykly Michale - piszac "dziwne czasy" nie mialam na mysli kwestię narzekania na cokolwiek. Mysle ze na bank lepiej byloby najpierw dopytac kogos o cos, niz od razu zrobic pewne "pomówienie czy dopowiedzenie" To tak na przyszlosc ; ) Milego dnia wszystkim Kasia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zwykły michał Napisano 21 Sierpnia 2022 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2022 Taka sobie hybryda. Pierwsza w życiu ryba złowiona na kanapkę ze sztucznego robaka i pszenicy. Nie mierzona ani nie ważona bo nie przykładam do tego uwagi i nie mam nawet akcesoriów. Na oko ponad 30 cm długości a to już niezły wynik w takim łowisku. Zanęta to gotowana pszenica przechowywana przez kilka dni w garażu żeby nabrała zapachu. Wczoraj dołożyłem kukurydzy żeby się przegryzła 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikolaj łódzki Napisano 15 Października 2022 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2022 Dziś mantra miała 2 godnych przeciwników . Jednak byli dość wstydliwi i żaden nie dał się wpakować do podbieraka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zwykły michał Napisano 15 Października 2022 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2022 Jak oceniasz pracę hamulca? Regulacja działa płynnie, nie ma jakichś przeskoków? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikolaj łódzki Napisano 15 Października 2022 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2022 (edytowane) Przeskoki jak to w quick dragu zawsze występują ale są akceptowalne. Samo wybieranie jest płynne (jednak trochę mniej niż w cematarach). Czuję duży przekok między ceymarami a mantrą. Praca jest płynniejsza i ma dużo więcej siły. Dziś ( właściwie wczoraj) holowałem taką 5-7 ładnie szła praktycznie nie czułem oporu na kołowrotku tylko na wędce. Dobrze nawija dalekie rzuty zdecydowanie nie stanowią problemu. Klip metalowy działa świetnie i aktualnie zadziałał jak bezpieczny klip w 100% przypadków. Dobra ma jedną wadę jest on dość mały i przez to żyłka czasami z jego wypada ( głównie kiedy nie jest napieta ). No cóż coś za coś. Nawój też jest większy niż w ceymaryach. Jedyny większy mankament to korbka. Nie pasuje mi po prostu sam uchwyt nie odpowiada mi faktura i kształt (miałem kiedyś problemy z sensorycznościa a może wydziwiam nie wiem). To taki krótki opowiastek o kołowrotku. Reasumując kupię jeszcze jedną (jak sprzedam ceymary bo osoba która sie ze mną umawiała okazała się być bez pieniędzy) do tego szpule 8000 i czuje ze będzie dobrze. Nie wycholowalem żadnej ryby bo postanowiłem że nauczę się cholować ryby na haki inne niż kamassan t360. Edytowane 15 Października 2022 przez mikolaj łódzki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi