Skocz do zawartości

Co nowego kupiliście?

szymonxx
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
10 godzin temu, Wartburg napisał:

Ale gdyby na hak zapodać pęczek uklejek to od kija malizną powieje :)

Myślę że u mnie na wodę jaką mam wystarczy. Sumy 150 cm czy jesiotry 200 cm brałem na słabsze. Dlatego kupiłem kij od Delphin nie z Shimano czy Daiwa bo tu jest to samo za połowę ceny. Niestety szkuciki którzy muszą się pokazać nad wodą kupią gówno markowe za grosze a później milion pytań dlaczego to nie pracuje. Szukaj szczęścia w Shimano za 200 PLN którego produkcja w Chinach kosztowała 20 PLN. Także tu malizną nie powieje bo ja też z starej szkoły. Umiem rybę zabić jak mam ochotę i nie piszę że żyję powietrzem.

Zaś jak widzę pięć markowych bluzek na jednym chłopie który mówi złowiłem i wypuściłem......... Pomimo że ja też kiedyś współpracowałem z Dragonem ale jakieś hamulce miałem może dlatego już nie współpracuję.

Edytowane przez ryukon1975

2 godziny temu, ryukon1975 napisał:

kupiłem kij od Delphin

No właśnie. Od dłuższego czasu widzę tę markę ale informacji o firmie znaleźć nie mogę. Masz może jakieś materiały albo linki? Byle nie fejs ani inne społecznościowe bo nie posiadam i zakładać nie mam ochoty.

Edytowane przez Docio

W dniu 2.08.2022 o 06:52, ryukon1975 napisał:

Niestety szkuciki którzy muszą się pokazać nad wodą kupią gówno markowe za grosze a później milion pytań dlaczego to nie pracuje. Szukaj szczęścia w Shimano za 200 PLN którego produkcja w Chinach kosztowała 20 PLN

Myślę że to dlatego ponieważ stare wyjadacze zatrzymały się na latach 90 powtarzając "kiedyś to było", do tego czują się panami sytuacji bo mają X lat za sobą łowienia, a nowym młodym potrafią więcej kłód pod nogi rzucić niż pomóc w potrzebie. Lub (co lepsze) powytykać błędy łechtając swojego ego. Całe szczęście, że nie wszyscy ufff :D

Gość Ubertroll
W dniu 2.08.2022 o 06:52, ryukon1975 napisał:

... czy jesiotry 200 cm brałem na słabsze...

Pokaż fotę, chociaż oko nacieszę, bo nie dane mi takie ryby łowić :).

Taki ok. 30 letni staruszek o masie 60+ kg musi być wyzwaniem.

Edytowane przez Ubertroll

2 godziny temu, Kusy napisał:

Myślę że to dlatego ponieważ stare wyjadacze zatrzymały się na latach 90 powtarzając "kiedyś to było", do tego czują się panami sytuacji bo mają X lat za sobą łowienia, a nowym młodym potrafią więcej kłód pod nogi rzucić niż pomóc w potrzebie. Lub (co lepsze) powytykać błędy łechtając swojego ego. Całe szczęście, że nie wszyscy ufff :D

Odwracając kota ogonem, młodzi gniewni wszystko wiedzący milenialsi naoglądają sie g***o wartych filmów reklamowych i są przekonani że zjedli wszelkie rozumy a nie zdają sobie sprawy ze wyłacznie dostali niestrawności
"Całe szczęście, że nie wszyscy ufff"

10 godzin temu, Ubertroll napisał:

Taki ok. 30 letni staruszek o masie 60+ kg musi być wyzwaniem.

Wyzwanie ale chyba tylko dla portfela. trzeba wziąć stówkę i jechać na komercję. Na standardowych wodach raczej nie jest to codzienność.

15 godzin temu, zwykły michał napisał:

No to nie wiem co zrobić w takiej sytuacji ;)

To co zwykle. Trzeba z rana zaparzyć kawę, zjeść śniadanie, usiąść do kompa, czytać wszystko co wyrzuci Google i mieć nadzieję, że do wieczora sprawa się rozwiąże. :) 

7 godzin temu, ryukon1975 napisał:

Na standardowych wodach raczej nie jest to codzienność.

Nigdy nie była, nawet wtedy gdy takie rybki pływały w wodzie.

Gość Ubertroll
45 minut temu, ryukon1975 napisał:

Wyzwanie ale chyba tylko dla portfela. trzeba wziąć stówkę i jechać na komercję. Na standardowych wodach raczej nie jest to codzienność.

Ale gdzie je konkretnie złowiłeś? Bo nigdzie nie mogę znaleźć informacji o takich rybach łowionych ostatnio w Polsce? Nie wierzę, że nie masz pamiątkowego zdjęcia.

16 minutes ago, Docio said:

To co zwykle. Trzeba z rana zaparzyć kawę, zjeść śniadanie, usiąść do kompa, czytać wszystko co wyrzuci Google i mieć nadzieję, że do wieczora sprawa się rozwiąże. :) 

Straciłem nadzieję, że cokolwiek się rozwiąże ;) Przed chwilą wszedłem do pracy, zrobiłem kawę i sprawdzam co sie dzieje. Poźniej zacznę robić coś pożytecznego.

• 3 tygodnie później...

Wczoraj otwarłem nową markę.FLAGMAN z UKRAINY powiem krótko tak na sucho bo wody jeszcze to nie widziało. Daiwy czy Shimano po te dwie stówki bo tyle to mnie kosztowało mogą się chować te reklamówki. Sprzęt za tą kasę jest piękny. Kołowrotek wyszedł trochę z duży do tego kija 5 m cw 20 g wędzisko   ale to z czasem rozpracuje. Na pewno go nie sprzedam zostanie u mnie ale do bolonki 6-7 m. Dużo pytań pada o kasę dlatego na końcu dałem zdjęcie paragonu żeby ktoś mógł ocenić sobie koszty. Wędzisko,kołowrotek i pełny osprzęt czyli żyłki przyponowe, spławiki 4 sztuki,ciężarki, haki. Wyniosło to prawie 600 zł. W Shimano kupiłbym za to sam kij i nie wiadomo czy by odpowiadał.Do tego trzeba doliczyć 60 zł za groch 10 kg jako przynętę ale jeszcze w drodze

DSCF7807.JPG

DSCF7809 (1).JPG

DSCF7808.JPG

DSCF7810 (1).JPG

DSCF7812.JPG

DSCF7815.JPG

DSCF7817.JPG

DSCF7818.JPG

Masz dobre spławiki :) Sam się przymierzam żeby kupić ale ciągle zapominam. Drugi sezon użytkuje żyłkę i jest zacna. Kosztuje więcej niż reszta ale nie żałuję bo nie ma pamięci i jest mocna. Na razie tylko do spławika ale będę wymieniał do feedera to też kupię.

Spławiki z tej strony ostatnio mam słabość do tego sklepu. Jeszcze z jeden czy dwa zakupy i się dorobię rabatu bo dają po wydaniu 2 000 PLN. :) Taki widok na dzień dobry z okna zdjęcie zrobione gdzieś w Bieszczadach polało.

DSCF7819.JPG