Wartburg Napisano 21 Listopada 2022 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2022 O BOŻE wstawiłem drabinke ze spławikiem /wczesna Spnia-Sprzęt-ryb/ Zapomniałem ze Admin też "przeciętny inaczej" 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wind Napisano 21 Listopada 2022 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2022 1 godzinę temu, Wartburg napisał: O BOŻE wstawiłem drabinke ze spławikiem /wczesna Spnia-Sprzęt-ryb/ Zapomniałem ze Admin też "przeciętny inaczej" Możecie się pożegnać .... Dam Wam parę dni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wartburg Napisano 21 Listopada 2022 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2022 26 minut temu, wind napisał: Możecie się pożegnać .... Dam Wam parę dni. Pare dni na poszukanie drugiej takiej drabinki z zestawem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. mikolaj łódzki Napisano 22 Grudnia 2022 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2022 Em no to tak przez przypadek. 6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wartburg Napisano 22 Grudnia 2022 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2022 No i po chłopie mamy ciężki przypadek CustomVintage 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zwykły michał Napisano 22 Grudnia 2022 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2022 Stare wędziska i kołowrotki mają coś w sobie. 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wartburg Napisano 23 Grudnia 2022 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2022 7 godzin temu, zwykły michał napisał: Stare wędziska i kołowrotki mają coś w sobie. Następny w kolejce do utonięcia w rupieciarni 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Napisano 27 Grudnia 2022 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2022 (edytowane) DAIWA Alphas CT SV 70 SHL 9,35g Wreszcie zdobyłem się na wydatek i jest coś profesjonalnego do lighta... Jeszcze ultralekka szpula i będzie miodzio. Edytowane 27 Grudnia 2022 przez Alexspin 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ubertroll Napisano 27 Grudnia 2022 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2022 (edytowane) Gratuluję zakupu. Jeszcze będzie Ci potrzebne łożysko do polika. Podeślij mi adres na priv., to Ci podeślę w ramach prezentu Edytowane 27 Grudnia 2022 przez Ubertroll Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryukon1975 Napisano 27 Stycznia 2023 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2023 (edytowane) Przed wiosną trzeba coś na grube ryby. Niech człowiek wie co w ręce trzyma. Edytowane 27 Stycznia 2023 przez ryukon1975 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ubertroll Napisano 28 Stycznia 2023 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2023 W dniu 31.10.2022 o 14:37, Ubertroll napisał: ... Miałem kiedyś fazę na testowanie linek z Chin. Już mi przeszło... W dniu 31.10.2022 o 17:24, zwykły michał napisał: Twoim zdaniem nie warto kupować chińskich? No i tylko krowa nie zmienia poglądów. Kupiłem podpatrzoną na fb plecionkę. Oznaczona jako #0.2 jest bardzo cienka i w miarę okrągła. Jednakże po jednym kilkugodzinnym wypadzie nad wodę nie będę się wypowiadał n.t. jej trwałości. No i jeszcze ta. Osobiście jeszcze nie mam, ale rekomendacje wędkarzy łowiących w Szwecji oraz znajomych przekonały mnie do zakupu. Zaznaczam, że łowię na zestawy baitcastingowe i nie wiem jak te linki współpracują ze stałoszpulowcem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wartburg Napisano 28 Stycznia 2023 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2023 22 godziny temu, ryukon1975 napisał: Przed wiosną trzeba coś na grube ryby. Niech człowiek wie co w ręce trzyma. Taaak i wiela waży? Kilka w przedziałe 650-780g udało mi sie zgromadzić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryukon1975 Napisano 28 Stycznia 2023 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2023 Waży 660 g i będzie chodził z feederem 4 m cw 250 g. Myślę że sobie da radę choć rano czytałem odpowiedzi do pytania o kołowrotek do feedera o cw 150 g to "wędkarze" polecali takie jak Daiwa Ninja o masie 340 g. Jednak tu podejścia są różne ale osobiście wolę coś większego. Kołowrotka z firmy Delphin jeszcze nie miałem. Najgorsi chyba nie są bo jeszcze z 5 lat temu o tej firmie nikt nie słyszał a dziś mają na rynku pewnie więcej sprzętu jak Shimano głównie zapewne dlatego że mają ceny na Polską kieszeń. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wartburg Napisano 28 Stycznia 2023 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2023 Godzinę temu, ryukon1975 napisał: Waży 660 g i będzie chodził z feederem 4 m cw 250 g. Myślę że sobie da radę choć rano czytałem odpowiedzi do pytania o kołowrotek do feedera o cw 150 g to "wędkarze" polecali takie jak Daiwa Ninja o masie 340 g. W takiej sytuacji stosuje Niewską katuche... Spiningowe kiedyś przedstawiałęm, moze jestem nieco wykolejony ale lubie czołgowe rozwiązania 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryukon1975 Napisano 28 Stycznia 2023 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2023 Czołgowe rozwiązania są dobre dla wędkarzy. Niestety dla firm bardzo złe bo towar nie sprzedaje się wystarczająco szybko. Dlatego teraz wiele sprzętu robi się z niczego żeby tylko opchnąć. Młodzi zaś to łykają i nawet nie widzą. Widziałem to ostatnio na facebooku gdzieś koło świąt. Na wszystkich wędkarskich stronach dwa podstawowe pytania jaki dobry feeder i drugie jaki dobry spinning kupić. Odpowiedzi szły wystukane jak jak w kościele. Bez myślenia. Jaki feeder -zawsze Robinson Stinger. Zaś spinning- wszyscy odpowiadali Jaxon Grey Stream. Tak jak dawniej był najsłynniejszy zestaw na okonia DAM Microflex i Daiwa Ninja wszyscy 0 tym pisali i wielu jak widziałem miało. Ile z tego sprzętu jakby nie patrzeć sprzed może roku czy dwóch jeszcze jest na chodzie? Pominę to że te kije tak jeden jak i drugi za tą dobrą stówkę cudem z pewnością nie są. Jednak nie da się pominąć tego że ktoś przestał myśleć. Już nikt nie pyta gdzie chcesz łowić, jak bo feeder naprawdę może być różny. Od takiego 3 m cw 50 g na komercyjne karpiki a może być taki jak dałem wyżej 4 m cw 250 g. Warunki jednak już są nieistotne. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wartburg Napisano 28 Stycznia 2023 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2023 37 minut temu, ryukon1975 napisał: Jednak nie da się pominąć tego że ktoś przestał myśleć. Cóż SIGNUM TEMPORIS Ja jednak wole podejście do ryb i sprzętu z użyciem analizy krytycznej 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ubertroll Napisano 28 Stycznia 2023 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2023 (edytowane) Oj tam, oj tam. Życzę wszystkim, żeby dojść do etapu, kiedy kupuje się knoby pod kolor nakrętki od wędziska. Zestaw wart 50 grej strimów, a może i więcej. Edytowane 28 Stycznia 2023 przez Ubertroll Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wartburg Napisano 28 Stycznia 2023 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2023 4 minuty temu, Ubertroll napisał: Oj tam, oj tam. Życzę wszystkim, żeby dojść do etapu, kiedy kupuje się knoby pod kolor nakrętki od wędziska. Jak dokupisz samochód tak żeby pasował rocznikiem do kołowrotkow mozemy pogadać o stopniu pierdolca, Teraz mam auto za nowoczesne do bambusu więc skompletowałem las germin.... 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ubertroll Napisano 28 Stycznia 2023 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2023 (edytowane) Jak ma być w cenie auta, to proszę bardzo. Edytowane 30 Stycznia 2023 przez Ubertroll Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryukon1975 Napisano 30 Stycznia 2023 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2023 Właśnie dostałem akcesoria do ciężkiego feedera które użyję do montażu zestawów. Ciężarki, krętliki, agrafki z krętlikiem, żyłka, plecionka na przypony oraz haki. Wszystko z firmy Mistrall oprócz haków które są z firmy Hayabusa wyglądają naprawdę solidnie tylko rozmiar nr 8 jest dużo większy jak nr 4 w Owner. Taki to już niestety dziś urok wszelkich rozmiarówek od kołowrotków zaczynając a na hakach kończąc. W sumie mógłbym wszystko jest skompletowane do gruntówki na rzekę tylko temperatura i wiatr mnie zatrzymuje. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Wartburg Napisano 10 Lutego 2023 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2023 Takie coś, jeszcze nie przyszło ciekawe czy to użyteczne czy okaz do muzeum patologii myśli inżynierskiej... 6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kusy Napisano 16 Lutego 2023 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2023 Hej jak w grudniu można było biegać za szczupakiem to latałem z okoniami teraz mi się wzięło na szczupaki więc czekając do maja kompletuje nowy sprzęt. Jak to mówi @Ubertroll "choroba postępuje" Wędzisko: Savage Gear SG2 Fast Game 243 cm 15-50g Przynęty: gumy 14-16 cm, wobler Rapala X Peto 14 cm, obrotówka Mepps Lusox roz.2 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Napisano 16 Lutego 2023 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2023 Ładne nabytki. Mam tylko zastrzeżenia do J-Brajd X8, skusiłem się na jej nabycie dwa razy - pierwszy i ostatni - plątała się niemiłosiernie i poszła na śmieci po kilku godzinach wędkowania. Było to kilka lat temu, może teraz jest lepsza, ale wówczas była najgorszym zakupem jaki udało mi się dokonać. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kusy Napisano 16 Lutego 2023 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2023 (edytowane) Nie wiem czy to nie była zwykła J-Braid (bez dopisku Grand) bo ta to „nowsza” myśl technologiczna W zeszłym sezonie już ją użytkowałem na zmianę z Shimano Kairiki i Daiwa lepiej mi się sprawowała. Nie miałem podobnych przypadków plątania. Ja polecam jak coś. Edytowane 16 Lutego 2023 przez Kusy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ubertroll Napisano 16 Lutego 2023 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2023 Dozbrojki sam robiłeś, czy kupiłeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi