Ozet Napisano 24 Lutego 2017 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2017 4 minuty temu, Jotes napisał: "Na drapanego" nigdy nie liczyłem i już tak pozostanie. To wiem, bo przerabialiśmy ten temat. Bardziej chodziło mi o kogoś i jego obietnicę (w kontekście renomy firmy). Ale dobra, cicho sza, już milczę w tym wątku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jotes Napisano 24 Lutego 2017 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2017 4 minuty temu, Ozet napisał: Bardziej chodziło mi o kogoś i jego obietnicę Do czegoś takiego, trzeba mieć jeszcze honor. A jak widać, to obietnica z cyklu "bez pokrycia". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ozet Napisano 24 Lutego 2017 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2017 5 minut temu, Jotes napisał: Do czegoś takiego, trzeba mieć jeszcze honor. A jak widać, to obietnica z cyklu "bez pokrycia". Może chłopina ma tą przysłowiową "dobrą ale krótką pamięć"? Toteż nie bez powodu "pociągłem" ten wątek na forum, nie na priv. Bo może właśnie ta wymiana zdań odświeży pamięć komu trzeba? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
max-wo Napisano 25 Lutego 2017 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2017 Wczoraj kupiłem kilka paczek haczyków z myślą o zapełnieniu portfela. Po zawiązaniu ponad 60 haczyków palce chciały odpaść. Haczyki to - Robinson crystal i sode 14,14 - Owner chinta 16,20 - Trabucco akura 14 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Astarot Napisano 6 Marca 2017 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2017 Po wielu przemyśleniach i wspólnym wypadzie na ryby stwierdziłem że czas na zakup nowej bolonki. Tu bardzo pomocna stała się postać kolegi spławik66 któren to był na tyle miły że wybrał się ze mną na zakupowe szaleństwo. Wybór padł na Sensas Drava Competition 6m do 20g. Wędka fajna, sztywna. Ładnie pracuje pod rybą. Prócz wędki kupiliśmy zanętę płaciową firmy match pro, konopie z tej samej firmy. 3kg zanety kosztowały 15 lub 16 zł, na węch spławik stwierdził że będzie dobra. No i była. Połowiliśmy leszcze, płocie a i pan lin się zameldował. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jotes Napisano 8 Marca 2017 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2017 No, wreszcie nie zapomniałem, kupiłem i już są u mnie. Wagglery Dino 4 - 5 i 7 g i Slidery 2+10, 2+12 i 4+14 g. Spławiki już z nowymi rozwiązaniami mocowań antenek: Konstruktywna krytyka czyni cuda. I o to chodzi! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wind Napisano 30 Marca 2017 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2017 Całkiem stary i całkiem nowy, bo dzisiejszy zakup. Szczypce do zaciskania i ściągania śrucin Cresta mam już jakiś czas, dziś kupiłem żyłkę do odległościówki Mivardi. Podobno najwyższa półka. Na pierwszy rzut oka i macanie paluchami jest OK. Mam nadzieję już w sobotę sprawdzić w boju. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
max-wo Napisano 10 Kwietnia 2017 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2017 Ozecie chciałeś wiedzieć co to jest. Mi bardzo przyda się to na nasze zawody do domaczania zanęty (która na pewno będzie świetna ). Pojemność spryskiwacza to 1l i ma bajeranckie różne opcje "pryskania". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ozet Napisano 10 Kwietnia 2017 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2017 3 godziny temu, max-wo napisał: i ma bajeranckie różne opcje "pryskania". Mam nadzieję Maksiu, że wybierzesz właściwą opcję "pryskania", aby puchar i tytuł Mistrza Koła był Twój. Oczywiście powyższe słowa napisałem bez choćby cienia ironii. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wartburg Napisano 11 Kwietnia 2017 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2017 Kupiłem sobie Puzzle Uprasza się nie pytać o zdrowie psychiczne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zwykły michał Napisano 11 Kwietnia 2017 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2017 Myślę że ludzie z pasją zrozumieją Cię bez dwóch zdań. Poza tym nie wypada wędkarzy o zdrowie psychiczne, każdy z nas jest na swój sposób wyjątkowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ozet Napisano 11 Kwietnia 2017 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2017 3 godziny temu, Wartburg napisał: Uprasza się nie pytać o zdrowie psychiczne Takie pytanie byłoby wielce niestosowne. Ale idąc tropem myśli Michała, to może jesteś po prostu trochę bardziej wyjątkowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wind Napisano 13 Kwietnia 2017 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2017 Dziś odebrałem parę nowych zabawek, wszak sprzęt się zużywa Sztyca do podbieraka w wersji 4m Pokrowiec do siatki, już mi kosz od podbieraka nie będzie wystawał tubę do spławików, jednak przechowywanie w szufladach podestu im nie służy. Do tego trochę zanęt, co by mieć materiał na kolejny artykuł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
max-wo Napisano 13 Kwietnia 2017 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2017 Windzie mam podobną tubę ale oczywiście zgubiłem "zatykatko". Ja też dziś odebrałem dwie rzeczy jedna to buty (nie będę ich wstawiał bo nie wędkarskie choć jakby przeliczyć na wędkarstwo to kupiłbym bat turion kongera albo bardzo dobry spinning). Ta rzecz byla mi potrzebna bo denerwowało mnie zle wyważenie spławików. A mianowicie ta rzecz to śruciny dinsmores w gramaturze 4-11. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ozet Napisano 15 Kwietnia 2017 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2017 W ostatnim czasie stałem się właścicielem dwóch wędek. Kupiłem bat Jaxona (nowość 2017) Antris 700, oraz otrzymałem w prezencie odległościówkę Kogha Classy Angler Match 420, 5-20g. Obie czekają na swój "chrzest bojowy" nad wodą, wtedy będę mógł coś więcej o nich napisać. Co do bata Jaxona, to wierzę że nie opuściła mnie intuicja trafnego wyboru produktów tej firmy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wind Napisano 15 Kwietnia 2017 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2017 4 minuty temu, Ozet napisał: Co do bata Jaxona, to wierzę że nie opuściła mnie intuicja trafnego wyboru produktów tej firmy. Patrząc na parametry to cena ciekawa, podziel się poproszę, przy okazji własnymi wrażeniami z użytkowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ozet Napisano 16 Kwietnia 2017 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2017 12 godzin temu, wind napisał: Patrząc na parametry to cena ciekawa, podziel się poproszę, przy okazji własnymi wrażeniami z użytkowania. Oczywiście bracie-dyrektorze, Twoja prośba jest dla mnie rozkazem. Najprawdopodobniej w przyszły weekend przetestuję go w swoim ulubionym starorzeczu. W sklepie stacjonarnym dałem za tego bata równe dwie stówki, ale widzę że w sklepach int. ceny są niższe. Muszę dodać że w serii batów Antris są dwa modele: Tele Pole, oraz Basic Pole. Kupiłem ten pierwszy gdyż jest znacząco lżejszy, co jest jeszcze bardziej odczuwalne gdy się je porówna po pełnym rozłożeniu do "pozycji bojowej". Modelu Basic Pole nie polecam, gdyż przy większej masie jego wyważenie i akcja pozostawia wiele do życzenia. Model Tele Pole też nie jest jakimś cudem techniki, ale przy pierwszym kontakcie zrobił na mnie pozytywne wrażenie. Przy tym przystępna (jak dla mnie) cena, też nie była bez znaczenia. Przyzwoicie wyważony, akcja średnio -szybka, ugięcie środkowo - szczytowe. Jeżeli jak zapewnia dystrybutor, ten bat wykonany jest z włókna węglowego C24T, to powinien być mocny z szerokim zakresem amortyzacji/ugięcia. Ale póki co, jest to jeszcze przysłowiowy "kot w worku". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ozet Napisano 23 Kwietnia 2017 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2017 W tygodniu dwukrotnie testowałem wspomniany wyżej bat Antris. Jako że podczas testów było mi dane łowić same "pitki" (takie rybki dłoniaki), nie znajduję podstaw żeby go specjalnie chwalić, ani też poddać krytyce. Póki co dzielnie sobie radził z porywistym chwilami wiatrem, co należy uznać za zaletę. Na tą chwilę, stwierdzam: może być. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hege Napisano 7 Czerwca 2017 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2017 Moje ostatnie zakupy z wysyłką do Norwegii u naszego forumowego kolegi @Wędkarstwo U Zbyszka. . Kamera Gear Water Wolf 1.1 Przypony z surflonu Kaczka Savage Gear 10.5cm 28g Natural. Oprócz Przyponów wszystko jeszcze zapakowane, czeka na wolny czas i odpowiednie warunki. Przy okazji dziękuję za rabat i za szybką wysyłkę. Bym zapomniał, jeszcze wobler, chyba od Salmo ale niestety nie ma go na zdjęciu, nie mieści się do skrzynki i jak na razie nie wożę go ze sobą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wind Napisano 7 Czerwca 2017 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2017 To teraz będziesz kręcił filmy.... przyrodnicze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Napisano 8 Czerwca 2017 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2017 Liczymy na wspaniałe ujęcia spod wody Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wind Napisano 2 Lipca 2017 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2017 Zabawę z "metodą" zacząłem od zakupów, żyłka do feedera wymagała już wymiany. Do tego zanęta, koszyki, foremka i przypony. Wcześniej już zaopatrzyłem się w pellety różnego smaku, kształtu i koloru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wind Napisano 6 Lipca 2017 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2017 Ponieważ znów zacząłem łowić z gruntu zamówiłem sobie ramię regulowane do podparcia feedera mocowane do podestu. Do tego jeszcze grzebyk i będzie fajnie 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matixh Napisano 27 Lipca 2017 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2017 Mój pierwszy feeder, gotowy do rozłożenia na łowisku, tylko dodać koszyk, wrzucić do niego zanętę a na haczyk białe i kukurydzę (a może i rodzynki). -Wędzisko: Mikado X-Plode Heavy Feeder 360, c.w. 100-200g (założyłem najtwardszą szczytówkę [pomarańczową]) -Kołowrotek: Lineaeffe Hyper Carp 60 3+1 z wolnym biegiem -Plecionka: Mikado Nihonto 150m (odrobinę za mało - mi wystarczy, podkładu nie będę robić, za darmo w pudełku 3 twisterki są ) -Stoperki (które słabo widać [żółte]): Mistrall -Haczyk z przyponem: Owner złoty rozmiar 8 -Koszyk 120 lub 150g, rurka antysplątaniowa Koszt kijka, maszynki i linki - 200 + 89 + 37 = 326 [zł] (Z czego nie jestem zadowolony, ale i tak mniej wydałem niż zakładałem. Pierwszy limit który sobie nałożyłem to 150 za wędzisko z kołowrotkiem. Po konsultacji z super właścicielką sklepu wędkarskiego która zna się na rzeczy, przekroczyłem tą granicę sprzętu niskiej jakości). Jeżeli pogoda dopisze, to jutro biorę feedzia nad Wisłę. Po machaniu nim na podwórku czuję, że z wody będzie się fajnie holowało rybeczki . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matixh Napisano 27 Lipca 2017 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2017 Koszyk oczywiście metalowy, niech was nie myli ten zielony. Zmuszony byłem wyjąć go z obklejonej apteczki zawierającej sporo gratów wędkarskich . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi