Skocz do zawartości

Co nowego kupiliście?

szymonxx
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Ubertroll
W dniu 17.05.2023 o 05:46, Alexspin napisał:

Wypróbowałeś go już? z jakim kijkiem go sparowałeś? jaka linka? Jaki zakres przynęt obsługuje?

Ps
Napisz coś o nim w podtemacie "Casting"

Coś skrobnę :)

20230520_174458.thumb.jpg.a44f74f6915fe61d5986860761740c76.jpg

Doszła i sztyca. Dość długa 3,2 od delphina. Niektórzy mogą zapytać czemu taka długaśna? Po pierwsze zwyklę łowię sam i nikt nie będzie mógł mi podebrać dlatego dłuższa sztyca pomoże mi w tym. Stąd też wynika fakt tego że będę to trzymał jedną ręką dlatego dłuża sztyca będzie mogła (przeważona przez siatkę i głowicę ) oprzeć się o moje przed ramię lub o pachę.:) A do tego gdybym się nagle odmienił i zaczął łowić wyczynowo batem /tyczką to i dłuży podbierak jest bardziej korzystny (ale z innym koszem oczywiście). A czemu kosz taki wielki 50' ? Bo jestem optymistą :D

• 3 tygodnie później...

Savage Gear SG2 251 cm 12-35g

Jestem po dwóch wypadach nad wodę z tym wędziskiem i śmiało polecam. Kij opisany jako "fast" ale pięknie ładuje przynęty, długość jak dla mnie idealna (nie raz pisałem, że wolę krótsze kije). Tak jak na opisie wędki optymalny ciężar to 30g - naprawdę rzuty komfortowe i dalekie. Jak ktoś szuka szczupakówki na "lekko/średnio" to kijek godny polecenia!

IMG-5274.jpg

IMG-5276.jpg

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Ja kupiłem pierwszego swojego kija z trochę wyższej pólki.20230710_134820.thumb.jpg.a55f62344c95f6c146995327de61f4d3.jpg

po pierwszych ogledzinach zrobił dobre wrażenie jednak potem było znacznie gorzej....20230710_134914.thumb.jpg.e592b3a735308d6e67c949bb73c670ca.jpg

pęknięty lakier. 

20230710_134932.thumb.jpg.7fddb7e94dd42a939a747d7e48a8ce50.jpg

20230710_134938.thumb.jpg.f95a228e3e6052ed67c38fb98f8830b8.jpg

tego "ozdobnika " nie skomentuje.....

20230710_133546.thumb.jpg.6e7506656320c16189810ed3a93b88b7.jpg

Krzywo wklejona przelotka (jednak nie bardzo znacząco odstaje moze o kilka stopni) i del dera krem: dwie przelotki w których porcelanka jest podlana lakierem/rzywicą .20230710_133039(0).thumb.jpg.f8e061ca4415d8ec245e3832f1449063.jpg

20230710_133009.thumb.jpg.51cbc0999b2e8d24940109da1c1b5b39.jpg

i to wszystko w kiju za 700 kilka zlotych.... 

Oprócz pękniętej omotki (która pewnie pękła w transporcie) mamy 4 większe problemy.... śmiem twierdzić że kontrola jakości nie wystąpiła lub wystąpiła jednak dostałem odrzut....  Te sytułacje ratuje jednak sprzedawca ,który jest bardzo uprzejmy. Jest on na urlopie(jednak odebrał telefon i poświęcił swój czas na rozmowę ) więc wysłać zamienika nie może a ja potrzebuję tego kija do końca tygodnia. Więc powiedział że mogę tego kija użyć na ten wyjazd i potem mam się odezwać. :) 

I to jest w moim mniemaniu obsługa klienta na poziomie. 

Co mogę jeszcze powiedzieć o tym kiju. Łączenie składów jest przemyślane na każdym wejściu jest metalowa obejma a na dodatek w razie przetarcia element który wchodzi ma dużą nadwyżkę. Kij sprawia wrażenie wykonanego solidnie i całkiem dobrze (oprócz tamtych niedoróbek) blank cienki i ścianki jego grube. Przelotki dobre dość małe dzięki czemu zielsko pozostanie na pierwszej przelotce i nie dostanie się do kołowrotka przez małe przelotki myślę o kupieniu w przyszłości multika lub kaczuszki. Do tego ma fajną szczytówkę nie za miękką nie za twardą. 

Reasumując gdybym dostał kija bez żadnych defektów to bym skakał ze szczęścia. A takto Kij nadaję się do łowienia jednak bez szału

Pisałem na telefonie błędy ortograficzne poprawie na komputerze.

Edytowane przez mikolaj łódzki

21 minut temu, mikolaj łódzki napisał:

Krzywo wklejona przelotka (jednak nie bardzo znacząco odstaje moze o kilka stopni) i del dera krem: dwie przelotki w których porcelanka jest podlana lakierem/rzywicą .

Wady o których piszesz wcale mnie nie zdziwiły. Występują bardzo często w wędziskach za 600-1000 zł. Osobiście zdążyłem się z tym pogodzić, cieszę się z tego że przynajmniej się nie łamią. :)

Kontrola jakości w przemyśle wędkarskim raczej nie istnieje. Sprzęt z takimi wadami idzie na rynek.

Edytowane przez ryukon1975

Uber przeczytaj jak się umówiłem ze sprzedawcą.

4 godziny temu, mikolaj łódzki napisał:

Jest on na urlopie(jednak odebrał telefon i poświęcił swój czas na rozmowę ) więc wysłać zamienika nie może a ja potrzebuję tego kija do końca tygodnia. Więc powiedział że mogę tego kija użyć na ten wyjazd i potem mam się odezwać. 

Dopiero za 2-3 tygodnie napiszę jak się to skończyło. I nie odpuszczę przy kiju za 7 stów. Ufam sprzedawcy (kupiłem od oficjalnego dystrybytora yuki ) widać że dba o tym co piszą o nim i mowią. Chodziazby wystawia swoje drużyny do zawodów w surfie. Jeżeli sprzedawca jednak będzie chciał mnie oszukać to pójdę na polę i będę próbował robić pełne otg z ciężarkiem 250g w końcu pęknie a gwarancję mam 24 miesiące z tego co pamiętam.:)

Edytowane przez mikolaj łódzki

Jestem ciekaw czy rzeczywiście sprzedawca dotrzyma słowa. Jak przeczytałem w pierwszym poście od Ciebie że poszedł na rękę z świadomością że będziesz używał kija po czym go wymienisz/zwrócisz to zapachniało mi oszustwem. Daj znać proszę jak się historia skończy. 
Aż sprawdziłeś swojego kijka nowego raz jeszcze (mimo że stacjonarnie zakupiłem) czy wszystko dobrze i prosto ale jest ok :D 

Widzisz to ja mam więcej opcji niż on. Jeżeli nie będzie mi chciał zrobić zwrotu to po powrocie mam jeszcze miesiąc na pisanie gdzie tylko mogę że yuki nie udziela gwarancji na kije a jak pisałem rynek (surfcastingowy ) jest na tyle mały że opłaca im się być dobrym Samarytaninem niżeli mieć w 4 literach klienta. Do tego gdy kij pęknie to będą musieli mi zrobić zwrot. Do tego sam sprzedawca wcześniej wykazał się . Nie zapakował paragonu więc wysłał mi zdjęcie oraz zadzwonił i grzecznie wytłumaczył o co chodzi i bardzo przepraszał . Sam paragon mi potrzebny nie jest bo wszystko jest na koncie na ich stronie. :)

4 hours ago, mikolaj łódzki said:

Nie zapakował paragonu więc wysłał mi zdjęcie oraz zadzwonił i grzecznie wytłumaczył o co chodzi i bardzo przepraszał . Sam paragon mi potrzebny nie jest bo wszystko jest na koncie na ich stronie. :)

Proponowałbym kontakt w formie pisemnej jako email abo list polecony ;) Pamięć bywa zawodna i nie masz żadnego dowodu na, że ktoś oferował konkretne rozwiązanie.